Magic Johnson szerint Rob Pelinka kezdte ki a Lakersnél

Az aranysárga-lilák ex-elnöke szerint a csapat GM-je előbb a csapaton belül, aztán más "fórumokon" is kritizálta a munkáját, pedig az első évben tökéletes volt minden - Luke Walton menesztésénél telt be neki a pohár.

A Los Angeles Lakers egykori elnöke, Magic Johnson az ESPN First Take című adásában beszélt arról, miért mondott le posztjáról.

Magic megköszönte Jeanie Bussnak a lehetőséget, hogy az aranysárga-lilák élén lehetett, és elárulta, hogy már a szerződtetésekor elmondta a tulajdonosnak, hogy vannak más munkái, ezért nem lesz mindig ott a csapat környékén. Megkérdezte Busst, hogy ezzel van-e valami gondja, de tisztázták, hogy nincs. Megbeszélték, hogy Magicé lesz a döntéshozás joga, de Buss megmondta neki, hogy összerakja Rob Pelinkával - akkor még nem ismerte az egykori ügynököt.

Az első év tökéletesen ment. Be akartak kerülni a sapka alá, úgyhogy az volt a terv, hogy elcserélnek pár játékost, szereznek pár picket. D'Angelo Russell nagyszerű hátvéd, de nem volt könnyű helyzetben a Nick Young-féle botrány miatt. Őt el kellett passzolniuk, és az érte kapott pickből húzták ki Kyle Kuzmát, úgyhogy azt a cserét jóra értékelték. Lonzo Ballt draftolták a második helyen, aki egy kiemelkedő all-around irányító, majd érkezett még Josh Hart, minden jó irányba haladt.

Aztán elkezdett olyan dolgokat hallani, hogy "Magic nem dolgozik elég keményen, nincs eleget az irodájában". A Lakersnél többen is azt mondták neki, hogy Pelinka mondta ezeket, ami abszolút nem tetszett neki, mert a háta mögött zajlott az egész. Ezt követően felhívták a barátai, akiknek semmi közük nincs a kosárlabdához, hogy ugyanezt hallották Pelinkától - már nemcsak a Lakersen belül terjedt ez, hanem a médiában és mindenhol máshol is.

Szerinte azt nem szabad elfelejtenie senkinek, hogy ő 40 éve van ebben a ligában, mindenhol vannak barátai és szövetségesei.

Oda kellett figyelnie a Buss-testvérekre is, Joey-ra és Jesse-re, akik nagyobb szerepet akartak a franchise-ban, de ezzel nem volt gondja, mert jó srácoknak tartja őket.

A kenyértörésre akkor került sor, amikor ki akarta rúgni Luke Walton vezetőedzőt, a vezetőség azonban visszadobta a döntését. Leültek Jeanie Buss-szal, akinek elmagyarázta, hogy mit csinált jól a tréner és mit tett rosszul. Három meetingjük volt a kérdéssel kapcsolatban. Az elsőn elmondta Bussnak, hogy imádja Waltont, nagyszerű ember, egykori Laker, de jobb edzőre van szükségük. A válasz először az volt, hogy "oké, átgondoljuk", másodjára zöld utat kapott, hogy menessze Waltont, harmadjára viszont azt mondták neki, hogy meg kell próbálni, hogy működjön a közös munka. Szó szót követett, amikor Jeanie bevonta a beszélgetésbe Tim Harrist is - Harris meg akarta tartani Waltont, mivel a barátja. Egyszer csak felnézett, és azt mondta magának, hogy "ácsi, én csak Jeanie Bussnak felelek, most meg itt van Tim is, hát akkor itt az ideje lelépni".

Olyan dolgokat mondtak a háta mögött, ami nem volt igaz, ráadásul olyan döntéshozói ereje sem volt, mint hitte, úgyhogy nem élvezte már ezt a helyzetet, ezért lépett le a porondról.

Megkérdezték tőle, hogy mire gondolt azzal a mondattal, amikor lemondott, hogy hátba szúrták, amire azt válaszolta, hogy csak Pelinkára értette ezt. Egyáltalán nem szeretett már dolgozni menni, főleg nem olyas valaki mellé, aki a helyére pályázott. Nem volt ezzel gondja egyébként, mert meg is mondta Pelinkának a második közös évükben, hogy ő (mármint Johnson) csak három évig van a klubnál, pont azzal a céllal, hogy felkészítse Pelinkát az elnöki posztra, segített volna neki.

Azt is hozzátette, hogy már amikor kinevezték kettejüket, akkor is szólt neki több ügynök, hogy vigyázzon Pelinkával.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus