Már nem Daryl Morey a Rockets GM-je

A houstoni szakvezető 13 év után távozik posztjáról.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette nemrég, hogy a Houston Rockets GM-je, Daryl Morey távozik posztjáról - 2006-ban lett a gárda segéd GM-je, egy évvel később pedig kinevezték általános igazgatónak, így 13 év után távozik ebből a szerepkörből.

Idén mindent egy lapra tett fel, amikor Mike D'Antoni kérésére teljes smallballra váltott a keretben Russell Westbrook és Robert Covington megszerzésével, valamint Clint Capela elpasszolásával. Már akkor voltak olyan hírek, hogy bajnoki cím mentheti csak meg D'Antoni (és Morey) állását, a Houston azonban a második körben kiesett a későbbi bajnok Los Angeles Lakers ellen.

Az aranysárga-lilák elleni búcsú után D'Antoni távozott posztjáról - nem rúgták ki, de Tilman Fertitta tulajdonos elérte, hogy magától akarjon menni. Azt még nem tudni, hogy ki lesz az utódja a kispadon, ennek eldöntése azonban már egy új szakvezetés/Fertitta dolga lesz, nem Morey-é.

Morey-nak nem a keret "lealacsonyítása" volt az egyetlen "hibás" lépése ebben a szezonban - még az idény legelején tweetelt egyet, amelyben Hong Kongot támogatta az elnyomó Kínával szemben. Kína erre annyira berágott, hogy a legtöbb üzleti kapcsolatát megszakította az NBA-vel, ez pedig több száz millió dollárjába fájt a ligának - és így közvetve a Rocketsnek is sokba került.

Más kérdés, hogy hiába merült fel a felelőssége a Capela-féle cserénél és a Hong Kong-i esetnél is, a hírek szerint teljes mértékben saját elhatározása volt az, hogy lemond, nem eltávolították. Az összképhez pedig az is hozzátartozik, hogy Morey kinevezése óta 61.5%-os győzelmi mutatója volt a Rocketsnek - ennél jobbat csak a San Antonio Spurs hozott ebben az időszakban.

Teljes átalakuláson mennek tehát keresztül a texasiak - az új GM és az új edző kinevezéséig nem sok változás várható a keretben, kérdés, utána mekkora lesz a fluktuáció a játékosoknál.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus