Mégsem indul újra a CBA április 15-én

Húsvétkor folytatták volna a kínai bajnokságot, de több tényező miatt végül tolódik az újrakezdés, ami nem jó előjel az NBA számára sem. 

A CBA a kínai járványhelyzet kvázi megszűnése miatt határozott úgy, hogy április 15-én újraindítja a küzdelmeket, azonban a koronavírus újra felütötte a fejét a világ legnépesebb országában, így a kínai központi vezetés visszavonta az engedélyt - az újraindulás így biztosan legalább májusra csúszik, pontos dátum még nem ismert. 

Brian Windhorst (ESPN) szerint a kínai hatóságok figyelembe vették, hogy a japán és koreai bajnokságokat is újraindították, de nagyon hamar újra le is kellett állítaniuk, azóta pedig be is jelentették, hogy a koreai liga szezonját befejezték, nem játsszák le a hátralévő meccseket. Emellett az olimpia elhalasztása is új helyzetet teremt, hiszen nem kell sietni a CBA befejezésével. 

Ez magával vonhatja azt is, hogy több másik bajnokság is inkább kivár majd, Windhorst szerint nagyon sok liga a kínai kosárbajnokság történéseit figyeli, és az ő tapasztalataikat felhasználva fog újraindulni. Az újabb halasztás nem jó jel az NBA és a többi érintett észak-amerikai profiliga számára, hiszen jelen állás szerint a CBA már biztosan legalább négy hónapig állni fog, az NBA esetében ez azt jelentené, hogy leghamarabb július közepén tudnának újraindulni. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus