Milwaukee-ban úgy érzik, hogy valami különlegeset építenek

Nikola Mirotic-ot pár hét alatt lenyűgözte az atmoszféra, egy hatszoros All-Start csábított a Buckshoz, Jon Horst GM munkatársait különös elv szerint választja ki.

Február 7-én, alig egy hónapja szerezte meg a Milwaukee Bucks a montenegrói származású, de felnőttként már a spanyol válogatottat erősítő Nikola Mirotic-ot, de a vajkezű erőcsatár már most úgy érzi, hogy a lehető legjobb helyre került, erről beszélt Matt Velasquezzel (The Milwaukee Journal Sentinel). Amikor pár napja kiderült, hogy Pau Gasolt kivásárolná a Spurs és a Milwaukee is bejelentkezett nála, a kétszeres bajnok magasember Mirotic-ot hívta fel, hogy mondjon valamit arról, milyen az élet a Bucksnál, amire csak annyit válaszolt, hogy úgy érzi, ez egy nagyon különleges csapat és ha valami speciális dolog része szeretne lenni, akkor csatlakoznia kellene - a többi már történelem, Gasol a wisconsini gárdát választotta. Érdekesség, hogy a válogatott mellett a két kosaras már játszott együtt, méghozzá a szomszédvár Chicago Bullsban, ahová mindketten 2014-ben érkeztek, és ott éppen Gasol mentorálta az akkor újonc Mirotic-ot. 

A különlegesség Jon Horst GM-nél is tetten érhető, aki arról beszélt Sam Amicknek (The Athletic), hogy itt az ideje, hogy 2001 után (akkor a Sam Cassell, Ray Allen és Glenn Robinson fémjelezte, George Karl edzette csapat a főcsoportdöntőig menetelt) ismét playoff-párharcot, párharcokat nyerjen a klub - ha kiesnének az első körben, mindenki, saját magát is beleértve joggal értetlenkedne, hogy mégis mi történt. Ez a playoff-továbbjutás nagyon fontos lenne az erre régóta váró franchise-nak, illetve a jelenlegi csapatnak is, és erre meg is van minden esélyük - ha egészségesek maradnak, összetartanak és lesz egy pici szerencséjük, megmutathatják, hogy érdemesek arra, hogy még júniusban is játsszanak. 

Horst egyébként úgy véli, hogy a csapaton belüli kémia és a bajtársias hozzáállás nagyon nagy szerepet játszik az idei sikereikben, és Horst arra törekszik, hogy mindez az egész franchise-ra jellemző legyen. Bevallotta, hogy ténylegesen azért rúgott ki munkatársakat, mert nem lelkesedtek eléggé nap mint nap azért, hogy egy olyan csapatnak dolgozhatnak, ahol van egy vadiúj aréna, egy vadiúj edzőközpont, van egy szupersztár, ahol Mike Budenholzer az edző, és ahol a tulajdonosok mindent megtesznek a sikerért. Mindent ebből a perspektívából néz, mert véleménye szerint csak így alakulhat ki győztes kultúra, márpedig ő ilyet akar meghonosítani. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus