Mozgások egyelőre nem történnek, de kezd felpörögni a cserepiac

Tristan Thompson cserélhető státuszba került, a Warriors meghallgatja az ajánlatokat Russellért, borsos árat kell fizetni Robert Covingtonért.

Tristan Thompsont elérhetővé tette a Cleveland Cavaliers, jelentette Chris Haynes (Yahoo! Sports) - a 28 éves magasember szerződése utolsó, 18.5 millió dolláros évét tapossa, és bár a Cavaliers rossz szezont fut, ez legkevésé a karriercsúcsokat hozó (11.9 pont, 10.4 lepattanó, 2.1 gólpassz) erőcsatár-centeren múlik. Thompsonban tehát nem igazán van kockázat, egy contender státuszba vágyó erős középcsapatnak azonnali segítséget jelenthet védőoldalon a négy nagydöntőnyi tapasztalattal rendelkező játékos - Haynes szerint a Cavs a "felhalmozás időszakában van", így elképzelhető, hogy kisebb értéket (elsősorban draftjogok érdekelhetik őket) is elfogadnak. 

Bár jó ideig úgy tűnt, hogy a Warriors megvárja a nyarat D'Angelo Russell ügyében, előbb Marc Stein (NY Times), majd a jóval nagyobb szaktekintély Zach Lowe (ESPN) is lehozta, hogy a Minnesota nagyon meg akarja szerezni a játékjogát még a héten. Nem sokkal később Shams Charania és Jon Krawczynski (The Athletic) azt is megerősítette, hogy a az érdeklődés nem egyoldalú, a GSW és a Minny folyamatosan egyeztet, ugyanakkor az északiak egyelőre nem akarják beletenni a csomagba a 2020-as, védelem nélküli elsőkörösüket, és az sem világos, hogy a fizetéseket hogyan egyenlítenék ki - ehhez Lowe szerint vagy Wiggins, vagy Dieng szerződését is bele kellene tenni a dealbe. 

Russell iránt egyébként a Knicks is élénken érdeklődik, Ian Begley (SNY.tv) szerint Bobby Portis és Frank Ntilikina lehet érintett, de a Warriors itt is kérne egy elsőköröst. Stein szerint egyébként a GSW emellett aktívan árulja Glenn Robinson III-öt és Alec Burksöt, az egyiküktől megszabadulna - bár mindketten minimum-szerződésen vannak, most minden dollár számít, hogy minél kisebb luxusadóval megússzák a gyakorlatilag biztosan playoff-mentes szezont. 

Ha már Minnesota, Stein azt is megírta, hogy információi szerint a Wolves két (!) elsőköröst kér Robert Covingtonért. Jelentős iránta az érdeklődés, a The Athletic szerint a 76erstől Matisse Thybulle-t és egy elsőköröst is elfogadna a tavalyi, Butler-cserében Minnesotába került korábbi Philly-játékosért, és Sixersnek van egy 2020-as, Top20 védett OKC-pickje - apró szépséghiba, hogy a Philly nem akarja elkótyavetyélni a nagyszerű védőkvalitásokat felmutató Thybulle-t. De a Houston Rockets is nagyon komoly vadászatot tart az olyan 3-D típusú wingek között, és Covington lehet az első számú célpontjuk. Utóbbinál egyébként egy háromcsapatos csere is elképzelhető, hiszen a Houston aktívan árulja Clint Capelát, aki komoly érték, de a Townst foglalkoztató Wolvesnak pont nem. Mellettük a Bucks és a Mavericks is felmerült, mint lehetséges állomás. 

Végül Zach Lowe, aki összesítette, hogy szerinte hol várható csere. JJ Redick és Davis Bertans esetében nem valószínű, utóbbiért a Wizards többet akar, mint egy sima elsőkörös, lottery környéki draftjogot várnak. Sok csapat figyeli, mi történik Atlantában, ugyanis ha például Clint Capela vagy Andre Drummond ott kötne ki, arra számítanak, hogy John Collins mozdíthatóvá válik. 

Lowe szerint Jrue Holidayért a Nuggets és a Heat nagyon élénken érdeklődik, illetve a Raptors lehetne még jó opció a Pelicans-hátvéd számára, azonban szinte biztosan értékes fiatalokat kellene feladnia az összes csapatnak, ami eléggé valószínűtlen - ahogyan az is, hogy bárki adna egy elsőköröst a Grizzliesnek Jae Crowderért, ez ugyanis az ára. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus