Nem nagyon volt még ilyen mélyen LeBron James

Sosem hibázott még el annyi dobást egy negyed alatt, mint tegnap este, nem nagyon blokkolták még ilyen helyzetben és közel jár ahhoz, hogy pályafutása legrosszabb szezonját zárja a győzelmeket tekintve is.

Tegnap este borzalmasan gyenge végjátékkal szenvedett újabb vereséget a Los Angeles Lakers a messze ligautolsó, sorozatban nyolc vesztett meccs után érkező New York Knicks ellen. Az arany-lilák bő három perccel a vége előtt még tizenegy ponttal vezettek, ezt követően viszont 0/6-ot dobtak mezőnyből és eladtak két labdát, a meccset pedig 13-1-gyel zárta a Knicks, így pontosan ugyanolyan mérleggel áll a Lakers, mint tavaly ilyenkor.

Ebben a vereségben pedig most LeBron James is vastagon benne volt. A Los Angeles szupersztárja jól játszott három negyeden keresztül, a záró etapban azonban 4/15-öt szenvedett össze mezőnyből, márpedig még soha nem volt olyan a pályafutása során, hogy egy negyed alatt tizenegy mezőnydobást is elhibázzon - az említett 0/6-os Lakers-hajrából 0/4 az övé volt, kapott két blokkot és elrontott két tempót. A meccsvégi, Hezonjától kapott blokkja elég szimbolikus volt a szezont tekintve, mint ahogy az is, hogy ez a Lakers az egyetlen csapat idén a ligában, amelyet a sereghajtó, 14 győzelemnél járó Knicks kisöpört (!) az alapszakaszban.

"Zavar az a tény, hogy nem zártuk le a meccset, zavar az a tény, hogy nem csináltam elég játékot ahhoz, hogy nyerjünk, az is zavar, hogy a végén még dobásig sem jutottam. Viszont mi a különbség az ő mérlegük és a miénk között? Mindkét csapat lemaradt a rájátszásról, szóval nincs különbség. Valamennyivel több győzelmünk van náluk, de ez nem nagy különbség" - mondta erről James.

James egyébként utoljára újoncként játszott olyan csapatban, amelynek ennyire rossz volt a mérlege, mint az idei Lakersnek: jelenleg 31-39-re állnak, az a Cleveland pedig 35-47-tel zárta a szezont.

Jamest egyébként eddig összesen ötször blokkolták egy meccs utolsó öt másodpercében, amikor éppen a vezetésért próbált dobni: idén januárban Tobias Harris, 2014-ben Mason Plumlee és Jimmy Butler, 2013-ban John Salmons és 2008-ban Samuel Dalembert produkált ilyet Hezonja mostani alakítása előtt. A meccs végi döntéseivel kapcsolatban egyébként Luke Walton, a Lakers vezetőedzője azt mondta, hogy Jamesnek meg van engedve, hogy azt csinálja, amit jónak lát, a fiataloknak ugyan mindig elmondják, hogy mit keressenek, mit csináljanak, de James kiérdemelte a jogot, hogy az érzései alapján döntsön.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus