Nikola Jokicsot és Will Bartont is megtartotta a Denver Nuggets

Jokics most már a fizetések alapján is a Nuggets franchise playere, Will Barton érdemeit pedig négyéves szerződéssel honorálták Denverben.

A szerb center előző szerződésének utolsó évét nem hívta le a Denver, de egyértelmű volt, hogy a cél a maximum ötéves szerződés kötése - Adrian Wojnarowski (ESPN) és Shams Charania (Yahoo!) jelentette, hogy megtörtént a megegyezés, Jokics ötéves, teljesen garantált maximum szerződést köt, összesen közel 148 millió dollár értékben. 

Egy fontos kiegészítőt is magukhoz láncoltak Coloradóban, Will Barton újabb négy évre marad. Volt róla szó, hogy Barton találkozik majd az Indiana Pacersszel, azonban a Denver négyéves, összesen 54 millió dolláros ajánlatát (a negyedik év ráadásul játékosopciós) nem hagyta bent a kiváló two-way játékos. Barton az elmúlt három szezonban a csapat hatodik embere volt, a legutóbbi, 2017-18-as évadban pedig 40 meccsen már kezdőként játszott. 

A két szerződés egyébként azt jelenti, hogy a Denvertől komolyabb mozgolódás várható a piacon, mivel ezekkel a luxusadó fölé mennek, viszont 34 millió dollár körüli értékben van 2019 nyarán lejáró szerződésük, így Kenneth Faried, Wilson Chandler és/vagy Darrell Arthur kontraktusának nyári kiszórásával kivédhetik, vagy csökkenthetik a luxusadót. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus