Otto Porter Jr. a Bullshoz, Markieff Morris a Pelicanshez került

A fővárosi együttes Bobby Portist, Jabari Parkert és Wesley Johnsonst kapta a két játékosért, és láthatóan megnyomta a rebuild gombot.

A Washington Wizards kettőt is cserélt a hajnal folyamán.

Egyrészt Otto Porter Jr. a Chicago Bullshoz került Jabari Parkerért, Bobby Portisért és egy 2023-as második körösért cserébe.

Porter jövő évi 27.2 milliója, majd 2020/21-es 28.4 millió dolláros játékosopciója kikerült a sapka alól, hiszen Parkernek 20 milliós csapatopciója van a következő évre, míg Portis korlátozott szabadügynök lesz a nyáron. Kérdés, hogy a Wizards lát-e bármelyikükben hosszabb távon is használható értéket, mert ha nem, akkor gyakorlatilag csak kitakarították Porter fizetését.

A Bulls lényegében ingyen szerezte meg Portert, hiszen Parker kikerült a rotációból, maximum a nyáron távozott volna, a második körös pick nem akkora érték (főleg hogy nem a mostani Bullsnak kell majd feladnia, hanem a 2023-asnak), míg Portis a magasposztokon legfeljebb harmadik számú ember lehetett volna Lauri Markkanen és Wendell Carter Jr. mögött hosszabb távon is. Kérdés, hogy amíg Porter szerződése tart, komolyan vehető klub lesz-e a chicagói gárda, így van-e tényleges haszna annak, hogy nem kellett sokat feláldozniuk érte.

Pár napja a Washington tulajdonosa, Ted Leonsis még azt nyilatkozta, hogy nem cseréli el sem Portert, sem Bradley Bealt, sem John Wallt. Az irányító azóta Achilles-szakadást szenvedett, Beal pedig valószínűleg nem olcsó, de most már azt sem lehet kizárni, hogy ő is távozik. Parker azt nyilatkozta a csere napvilágra jöttét követően, hogy a város gyermeke, a közönségért csinált mindent, és minden tőle telhetőt megtett, hogy megmutassa, mennyire szereti és nagyra tartja Chicagót.

A Wizardsnak volt még egy húzása a hajnal folyamán: Markieff Morris a New Orleans Pelicanshez került egy 2023-as második körössel együtt Wesley Johnsonért cserébe.

Ennek a húzásnak csak anyagi vonzata volt: mindkét játékos szerződése lejáró, de Morris 8.6 millió dollárt keres, míg Johnson 6.1 milliót, így pedig a Wizards bekerült a luxusadó szintje alá.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus