Playoff-percek: center-dominancia itt, magasember-gondok ott

A Pacers-Wizards párharcban most már mindkét oldalon a centerek a húzóemberek - a Clippersnél eközben komoly gondban van Griffin és Jordan. A Thunder jobban akarta a győzelmet. John Wallnak változtatnia kell a játékán, de legalábbis a dobásain. Érdekes statisztika a Pacers és a Wizards cseresorától.

 

Hová tűnt a magasok dominanciája?

Doc Rivers keze alatt Griffin és Jordan is szintet lépett idén, a Warriors ellen megállíthatatlanok voltak – eddig a Thunder viszont limitálni tudja őket. Főleg Jordan nem találja eddig az alley-oopjait, Perkinst pontosan erre találták ki, így a center alig kap labdát, de ma már Blake Griffin sem jutott húsz pont fölé. A lepattanókkal legutóbbi meggyűlt a baja neki is és az egész Clippersnek is, de akkor még Paul triplaesője eláztatta az OKC-t – ma viszont már ez sem volt meg. Különösen Griffinnek kell összekapnia magát, tőle vezérhez illő játékot vár el Rivers, bármilyen Ibaka vagy Perkins áll a hátában, hatékonyan és jól kell dolgoznia, de a lepattanókra is oda kell figyelnie, mert ha mindig ennyivel nyeri ezt a harcot a Thunder, azt nem lehet hosszútávon kompenzálni máshol.

Agresszivitás hiányzott a Clippersből

Doc Rivers szerint nem voltak elég kemények, ezért kaptak ki ma éjjel Oklahoma Cityben. Tény, a lepattanózáshoz elsősorban akarat kell, márpedig a legjobban ott domborodott ki a Thunder előnye, de keménységből nem volt hiány, Durant és Fisher is a földön csattant Jordan ill. Davis zárásai után. Chris Paul szerint ma Westbrookban egyedül több akarat volt, mint a teljes vendégcsapatban, igaz, az OKC-nek volt élet-halál meccs ez, miután az első meccsen rögtön elveszítettél a pályaelőnyt. Viszont ezen az agresszivitáson mindenképp változtatniuk kell Pauléknak, mert nincs akkora különbség a két csapat között, amit szívvel ne lehetne eltüntetni – amelyik csapat jobban akarja a sikert, az nyer.

Roy Hibbert magára talált?

A center az előző hét playoff-meccsen összesen szerzett 29 pontot, ma 28-cal zárt – nem tudni, hogy Gilbert Arenas oltás-cunamija hatott rá inspirálóan, esetleg azok a hírek, miszerint ha nem kapja össze magát, Larry Bird elcseréli a nyári holtszezonban, mindenesetre a régi Hibbertet láthatta a nagyérdemű. Bár egy alkalommal a lengyel Gortat alaposan poszterre tette, a fontos pillanatokban rendre a Pacers centere jött ki jól az összecsapásokból. Ha Hibbert tartani tudja a formáját, akkor már látszódhat a fény az alagút végén, mert mellette George Hill is ébredezik – most már csak Lance Stephensont és David Westet kellene visszaintegrálni a csapat játékrendszerébe…

Walltól ma nem voltak elegendőek a passzok

Már az első meccsen sem nagyon találta a dobásait a Wizards motorja, azonban remekül csinálta a betörés-kiosztás játékot – ma viszont ez kevés volt. Hiába adott 8 gólpasszt (1 labda elszórása mellett), 2/13-mal célzott a mezőnyből, így egy idő után a Pacersnek már csak a passzsávok figyelésére kellett gondot fordítania, mivel Wall a gyűrűre nem volt veszélyes. Amikor nagyembereket kellett megtalálni a lasztikkal, azzal nem volt gond, Gortat és Nené 35 pontját 50 százalék feletti hatékonysággal szerezte – ám amikor a kinti dobókra kellett volna kijátszani figurákat, ott komoly gondok adódtak. 21 kísérletből mindössze 5 akadt be, a legnagyobb visszaesést Trevor Ariza produkálta, aki az első mérkőzős 6/6-os triplázása után ma 2/7-tel zárt. 

Érdekes kispadok

A Pacers cseresora mindössze 13, a Wizards második vonala 18 pontot rakott be a közösbe, azonban amíg a Pacersnél a mindössze 11 másodpercet kapó Chris Copeland mellett az összes csere negatív plusz-mínusz mutatóval zárt (összesen -30), addig a túloldalon a Gooden és Webster vezette kispadosok +23-mal végeztek – és ebben már benne van a mindössze 1 másodpercet (!) pályán töltő (büntetőnél becserélt) Garrett Temple adata is, "akivel a pályán" kapott 2 pontot a Wizards…

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus