Rajon Rondo nyomja még lejjebb a Kingst?

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai alapján Rajon Rondo és a Sacramento Kings között kölcsönös az érdeklődés.

A legmegbízhatóbb forrásokkal rendelkező Wojnarowski úgy tudja, hogy mindkét fél , tehát Rajon Rondo és a Sacramento Kings is érdeklődik a másik iránt. Ez a Kings oldaláról nézve nem meglepő, már az előző szezonban is hírbe hozták őket Rondóval és ebben az idényben is felmerült ez a pletyka, mielőtt az egykori bostoni a Dallas Mavericksnél kötött volna ki. Akkor még az irányító nem akart hosszabbítani a csapattal, most azonban változott a helyzet.

Az előző egy évben rettenetesen sokat esett a játékmester megítélése, hiszen gyorsasága ACL-szakadása után megkopott és fakezűbb, mint valaha, a büntetővonalról sem érte el a 40%-ot, nemhogy a triplavonal mögül - emellett nem kifejezetten jó csapatember a hírek szerint. Wojnarowski jelentése szerint Rondo most már szívesen írna alá a kaliforniai alakulathoz, de egy évre, hogy kicsit visszaállítsa renoméját.

George Karl rendszerének alapja egy jó irányító, Rondóra pedig sokáig ennél lényegesen fényesebb jelzőket is aggattak, de kérdés, hogy Karl mennyire tudná haszálni a játékmestert jelenlegi pocsék állapotában. Ami gond a rendszer szempontjából, hogy Ben McLemore-on és Nik Stauskason kívül nincs igazán jókezű játékosuk, márpedig ilyenek kellenek Rondo mellé. Ők ketten se bizonyítottak eddig sokat, utóbbi esetében nagyon finoman fogalmaztunk.

DeMarcus Cousinsszal egyébként jóban van Rondo, de leginkább Rudy Gay-jel, ez azonban túl sok jót nem jelent. Cousins elpasszolásán ugyanis dolgozik rendesen Karl, Wojnarowski forrásai szerint mindent megpróbál azért, hogy meggyőzze Vlade Divac elnököt és több játékost arról, hogy kell ez a csere, ők pedig majd meggyőzik a tulajdonost, Vivek Ranadive-et, hogy menjen bele Cousins elboltolásába.

A menedzsment állítólag nem hisz abban, hogy megfelelő ellenértéket lehet a középjátékosért kapni, de a keret minden tagja cserélhető, főleg Gay - állítólag úgy gondolják, őt sokkal könnyebben mozdíthatják, mint Cousinst.

Karl és a vezetőség bizonyos tagjai a liga többi csapatának, vezetőedzőinek és vezetőinek azt mondják, hogy nagyon bíznak abban, hogy sikerül is rávenni az indiai tulajt, hogy adja áldását, ha valamiben meg tudnak egyezni a centerről. A Cousins körüli emberek nagyon is tisztában vannak ezzel, és a hírek szerint Karl és a játékos kapcsolata olyan, amit már nem lehet helyrehozni, valamelyikük biztosan távozik a csapattól a következő idény kezdete előtt.

Ha Cousinst cserélik, akkor a Yahoo Sports úgy tudja, hogy inkább veterán, már bizonyított játékosokat akarnak, úgyhogy lehet, hogy a Los Angeles Lakers ezzel ki is esett, hiába tudják felajánlani az 1/2-es picket. Az Orlando Magic állítólag Nik Vucseviccsel szállna be a háromcsapatos üzletbe, de részleteket nem tudni, csak azt, hogy Julius Randle is benne lenne a Lakerstől távozó csomagban - Vucsevics lehet az, aki miatt mégis működhet ez a tranzakció.

A Denver Nuggets esélyei nőttek ezzel, de ha Rondót leigazolja a Kings, szinte kizárt, hogy Ty Lawsonért cseréljenek, a két játékos nincs épp a legjobb viszonyban, miután Lawson az idei rájátszás alatt twitteren kiírta, hogy nagyon szeretne Rick Carlisle irányítása alatt játszani, sokkal jobb is lenne, mint Rondo.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus