Rui Hachimura máris megkezdte reklámértékének kiaknázását

A japán kosárlabda szupertehetsége megkötötte első cipőszerződését, és a következő egy év sűrű lesz számára az NBA-n kívül is.

A Washington Wizards nagyjából értékén, a kilencedik helyen draftolta a Gonzaga Egyetemen pallérozódó kiscsatárt, Rui Hachimurát, aki máris megkötötte első cipőszerződését, a Jordan Brand termékeit fogja viselni. Egyelőre signature cipőt nem fog kapni, de a Nike-nál a hírek szerint nagyon izgatottak, hiszen Japán kosárlabda-szempontból eddig szinte szűz területnek számított. 

Az biztos, hogy Hachimurának a nagyobb médiafigyelem miatt (rengeteg japán tévéstáb volt ott már a drafton is) talán kicsit nehezebb újoncszezonja lehet az átlagosnál annak ellenére, hogy jövőre a Wizardsnál nem nagyon beszélhetünk komoly célokról, bőven lesz majd hibázási/tanulási lehetősége. Ugyanakkor a következő egy évben elképzelhető, hogy nem is elsősorban az NBA lesz a középpontban, hiszen már az idén augusztus végén kezdődő kínai világbajnokságon részt vesz a japán válogatott (ráadásul a Team USA-jel, valamint Törökországgal és Csehországgal került egy csoportba), ahol meg kell mutatniuk, hogy nem fognak kilógni a sorból a tokiói rendezésű, 2020-as olimpiai tornán sem, ahová házigazdaként már kvalifikálták magukat. Ennek a projektnek az alfája és omegája Hachimura játéka. 

A cipőszerződéshez kapcsolódik, hogy mellette a Boston tehetsége, Jayson Tatum is szerződést kötött a Jordannel - ő a 2018/19-es évadban a Nike önbefűzős cipőjét hordta, "házon belül" igazol át. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus