Serge Ibaka játéka kérdésessé vált a Raptors-Celtics hatodik meccsén

Nehéz helyzetbe kerülhet a Celtics ellen 2-3-ra álló Toronto, az idei playoffban nagyszerűen teljesítő veterán magasemberük bokája rakoncátlankodik.

Ibaka ma délelőtt egy walking bootban, a járógipszet helyettesítő eszközben jelent meg a buborékban - a kongói-spanyol magasember elmondta Andrew Lopeznek (ESPN), hogy az ötödik meccsen sérült meg a lába. Akkor és ott úgy érezte, hogy akár vissza is mehetne a pályára, de reggelre sokat romlott az állapota, szükség volt az orvosi segédeszköz használatára. Egyelőre annyit mondott, hogy meglátják, hogyan reagál a kezelésekre a lába, mindenesetre a walking boot használata sosem jó jel.

Nick Nurse vezetőedző szerint a csapatnál optimisták, hogy pályára tud lépni, egyelőre "kérdéses" státuszban van hivatalosan a magyar idő szerint csütörtök hajnalban rendezendő hatodik meccsre. Fred VanVleet szerint Ibaka nagyon fontos része a csapatnak, illetve ő az, aki a leginkább vigyáz a testére, emiatt nagyon gyorsan gyógyul. 

Ibaka a Boston ellen 11.8 pontot és 6.6 lepattanót átlagol, emellett 51.2%-kal dob mezőnyből, ezen belül 50 százalékkal szórja a hármasokat, a Raptors taktikai repertoárjának nagyon fontos része az ő sokoldalú játéka - a Nets elleni elsőkörös szériában egyébként háromszor is elérte a húszpontos határt. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus