Trae Young beszédet mondott egy tüntetésen

Békés tiltakozáson kért szót. 

A George Floyd halála miatti tüntetéssorozat egyik eseményén Trae Young, az Atlanta Hawks irányítója is beszédet mondott Oklahomában - ugyan Texasba született, de itt nőtt fel, itt járt középiskolába és egyetemre is.

Young arról beszélt, hogy tudja, hogy most az egész ország milyen helyzetben van, mit él át, de számára az a fontos, hogy ők együtt, egységben fellépjenek és kinyilvánítsák, hogy mi a helyes. Hangsúlyozta, hogy itt nem arról van szó, hogy mit tesz ő, vagy mit tesz más egyénként, hanem az a lényeg, hogy közösségként mint tesznek.

Azt is elmondta, hogy nem szokott ilyet csinálni, nem szokott részt venni ilyenekben, de 21 évesen most úgy érzi, hogy ezt meg kell tennie - ez nagyobb, mint ő, itt nem ő számít. Young egy "Black lives matter" feliratú táblát is feltartott, de még egy dologról szót ejtett a tüntetésekkel kapcsolatban: Atlantában látja, hogy az emberek semmit sem értek el a békés tüntetésekkel, ezért ott lángba borítják a várost. Ezt nem helyesli, de azt is látja, hogy a békés mód ott nem működött.

Ugyanakkor azt érzi, hogy változás következik, hogy igazságot szolgáltatnak és minden jobbra fordul, de amit most csinálnak, az az első lépés ennek eléréséhez.

fotó: Trae Young Twitter

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus