Tristan Thompson 82 millióért hosszabbított a Cavsszel

Sikerült megegyeznie Tristan Thompsonnak és a Cleveland Cavaliersnek - végül 5 évre 82 millió dollárért hosszabbított az erőcsatár.

Chris Haynes (Northeast Ohio Media Group) jelentette elsőként, majd minden mérvadó hírforrás megerősítette, hogy vége a Cleveland Cavaliers és Tristan Thompson szappanoperájának, az erőcsatár ugyanis beadta a derekát, aláírta "Draymond Green pénzét", 5 évre 82 millió dollárért marad a Cavsnél - Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint sem csapat-, sem játékosopció nincs a kontraktusban. Jeff Zilgitt (USA Today) úgy tudja, Thompson 14.2 milliót fog keresni első évében.

Ez egy kicsit több, mint amiről az utóbbi napokban, hetekben lehetett hallani, de pont annyi, amennyit az együttes eredetileg gondolt a játékosnak, így végül mondhatni, hogy ők nyerték a sakkjátszmát és Rich Paul "vesztett", nem kellett megadniuk a Thompson által kért 5 éves maximumot, de még az eredeti, 85 milliós elképzelését sem.

Emellett azonban az is igaz, hogy a liga kilenc legjobban fizetett erőcsatára közül most már kettő náluk játszik Kevin Love és Thompson személyében (Bosh, David Lee, Millsap, George, Griffin, Draymond Green és Aldridge vannak még a Top9-ben rajtuk kívül), Dan Gilberték úsznak a luxusadóban (60-65 millió dollár között kell majd fizetnie a tulajnak attól függően, lesz-e 15. játékos a keretben), úgyhogy innentől kezdve a pályán bizonyítani kell, hogy megérte az elköltött pénzt. Nem lesz egyszerű, mert így is rettenetesen túlfizetettnek tűnik az elit támadópattanózó, jó védő, de szinte semmi mást nem tudó játékos, viszont egy bajnoki cím mindent feledtetne.

A Sacramento Kings centere, az új szerződését csak 2018-ban kapó DeMarcus Cousins azonnal jelentkezett is twitteren Thompson bérét látva (a két játékos fizetésében nagyjából évi 1.6 millió dollárnyi különbség lesz a következő három szezonban):

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus