Újabb komoly áldozat a hátvédek között

Az ESPN forrásai szerint sokkal rosszabb állapotban van Eric Bledsoe jobb térde, mint arra az első hírek alapján számítani lehetett - műteni kell a sérült testrészt, és a hátvéd határozatlan időre kiesett a játékból.

Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy meniscus-sérülésről van szó, azt kell műtéti úton helyre hozni, de egyelőre sem a pontos diagnózis, sem a probléma súlyossága nem ismert.

Komoly hatással lehet ez a Suns deadline előtti taktikájára. A hírek szerint a "vásárlók" táborát erősítették volna az arizonaiak, és több első köröst is feláldoztak volna egy sztárjátékos megszerzéséért, de ha Bledsoe-nak hosszabb időt kell kihagynia, akkor sokkal kevésbé lesz motivált a vezetőség, hogy rövidtávon mindenképpen megerősítse a keretet.

Bledsoe jövőjére is komolyan kihathat ez a sajnálatos intermezzo, mivel újoncszerződésének utolsó évét tölti most, nyáron RFA lesz. Eddigi idei teljesítménye (18.0 pont, 5.8 gólpassz, 20.2 PER) alapján maximum, de legalábbis valahol ott körüli kontraktust kaphatott volna. Amennyiben azonban maradnak kétségek afelől, hogy teljesen felépült-e vagy visszatérő probléma lehet térdével, akkor a Suns és más csapatok is könnyen lejjebb vihetik a határt, amennyit még megadnak neki.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus