Vége a Thibodeau-érának Minnesotában

A Minnesota Timberwolves két és fél évnyi "házasság" után elnöki és vezetőedzői posztjáról is eltávolította Tom Thibodeau-t.

A 2016 áprilisában a Minnesota élére kinevezett szakember ténykedését (97-107 összesen az alapszakaszokban, egy PO-szereplés és első körös kiesés, nehezen felfedezhető játékos-fejlesztés), eddig nézték érdemi lépés nélkül a klub elöljárói.

Bár tavaly bejutott a rájátszásba a Wolves, idén a Jimmy Butler-saga után némi fellendülést követően ugyanúgy leesett tartósan a "vonal" alá a Minny, s bár a mostani játéknapon simán verték a Los Angeles Lakerst, a meccs után nem sokkal Shams Charania jelentette, hogy már nem az eddig idén 19-21-es alapszakasz-mérleget hozó Thibodeau a vezetőedző, illetve elnök a klubnál, az információt Adrian Wojnarowski meg is erősítette percekkel ez előtt.

A 60 esztendős edző az eredménytelenség mellett egyértelműen abba bukott bele, hogy nem tudta jól kezelni a Butler-ügyet és annak lecsengése után is képtelen volt kirángatni a kátyúból az együttest (6-9-es mérleg az utóbbi 15 mérkőzésen).

Az ideiglenes vezetőedző az eddig is segédedzőként a stábban dolgozó, első sorban a játékos-fejlesztésért felelős Ryan Saunders lesz, aki a néhai vezetőedző és elnök, Flip Saunders fia.

További érdekesség, hogy az első jelentések alapján az egyik legesélyesebb jelölt az a Fred Hoiberg, aki Chicagóban lett először vezetőedző az NBA-ben, éppen Thibodeau távozása után...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus