Victor Oladipo nem játszik, a Lakers veterán segédedzője nem is utazik

A Pelicans stábjának második számú tagja is kihagyja Orlandót.

Shams Charania (The Athletic) hozta le a hírt, hogy Victor Oladipo úgy döntött, hogy nem lép pályára Orlandóban - az ok nem a vírushoz vagy társadalmi kérdésekhez kötődik, hanem sérüléshez, mivel éppen a leállás eelőtt nem sokkal tért vissza a pályára, de hosszú szünet miatt megtört a rehabilitációs terve, és nem érzi magát komfortosan a pályán. Később az is kiderült, hogy bár játszani nem fog, de ott lesz csapattársaival a buborékban, így helyette nem is igazolhat senkit a Pacers - kvázi sérült játékosként listázzák. Társai közül Jeremy Lamb sérülés, Malcolm Brogdon vírusfertőzés miatt nem utazik, bár utóbbinál még később marad erre esély.

Lionel Hollins viszont biztosan nem lesz ott a tornán: a Lakers 66 éves segédedzője a szabályok miatt marad otthon, mivel kiemelt kockázatú személynek számít az egészségügyi felmérés alapján, így nem engedélyezték számára az utazást. Chris Haynes (Yahoo! Sports) úgy tudja, hogy Hollins szeretne menni, most elég csalódott, de elfogadja a döntést. A 70-es években a liga egyik legjobb védőjének számító Hollins 2009 és 2013 között edzette a Grizzliest, 2011-ben vezetésével győzték le 8. kiemeltként a San Antoniót, 2013-ban pedig főcsoportdöntőig vitte a Grit'n'Grindet, a Lakersnél is elsősorban a védekezés összerakásáért felelt. 

Egy másik veszélyeztetett korú vezetőedző, Alvin Gentry utazhat, de legfőbb segítője, a társult vezetőedző és védekezésért felelős segédedző Jeff Bzdelik nem. A 67 éves mester konzultált az orvosokkal és átnézte az orlandói szabályzatot, majd úgy döntött, hogy inkább nem utazik. A Pelicans támogatja döntésében, és egyébként otthonában továbbra is dolgozik, elemzi a meccseket és frissíti a védekezési sémákat. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus