17 éve lépett pályára utoljára az NBA-ben Michael Jordan

2003-ban harmadszor, immár véglegesen vonult vissza MJ, a Wizards Philadelphiában, Allen Iversonék ellen lépett pályára - 54 éve a Lakers történelmet írt. 

1966. április 17-én a Los Angeles Lakers a hétszeres címvédő Boston Celtics otthonában lépett pályára, és végül hosszabbítás után 133-129-re győzött. A mérkőzés arról marad emlékezetes, hogy a Celtics már 34-20-ra is vezetett, még az első negyedben - soha korábban és azóta sem fordult elő, hogy egy csapat az NBA döntőjében mérkőzést nyerjen, ha az első negyed során legalább 14 ponttal le volt maradva ellenfelétől. A meccset a 41 pontos Jerry West vezette aranysárga-lilák, a párharcot és a bajnoki címet viszont zsinórban nyolcadjára is a Boston nyerte.

 

Ma hajnalban volt 17 éve, hogy utoljára pályára lépett minden idők (nagyon sokak szerint) legjobbja, Michael Jordan. A Levegő Urát meglepték egy névre szóló golfkocsival, a Knicks-drukker Spike Lee Wizards-mezben feszített Philadelphiában, valódi sztárkavalkád volt az első sorban, a bemutatásnál a Chicago Bulls legendás felkonferálója mutatta be (amiről a képsorok tanúsága szerint nem is tudott) - a legenda végül 15 ponttal, 4-4 gólpasszal és lepattanóval zárt 28 perc alatt, utolsó meccsén zsákolt is egyet.

És az utolsó meccs teljes egészében:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus