24 éves Devin Booker, 7 éve mutatkozott be az NBA-ben Giannis

A Suns sztárja még mindig csak 24 éves - a Bucks kétszeres MVP-jét és Rudy Gobert-t is 7 éve láthattuk először az NBA-ben, de október 30-án debütált többek között Bob Pettit, Bradley Beal, Yao Ming, Amar'e Stoudemire, Tony Parker, Isiah Thomas, Andrei Kirilenko és Joe Johnson is.

Van egy születésnaposunk a mai napon: a Phoenix Suns sztárja, Devin Booker még csak 24 esztendős lett, pedig már 5 évet játszott a ligában. Mindig is jó scorer volt, ezt 2017 márciusában hozott 70 pontja is mutatja (igaz, voltak annál jobb meccsei is...), de erre a szezonra több szempontból is szintet lépett: 26.6 pontját már 61.8%-os TS-mutatóval hozza, az a liga legszűkebben vett elitje, a buborékban nyújtott teljesítményével pedig kiérdemelte a Bubble-MVP címet is - Damian Lillarddel ketten kiemelkedtek az alapszakasz befejezését szolgáló mérkőzéseken. A liga egyik legnagyobb tehetsége a támadóoldalon, aki továbbra is rendkívül fiatal, ragyogó jövő áll előtte.

 

Több legenda és kitűnő játékos is október 30-án játszott először az NBA-ben. 1954-ben a 11-szeres All-Star Bob Pettit 17 ponttal nyitott a Milwaukee Hawks színeiben a Fort Wayne Pistons ellen. 1981-ben a Detroit legyőzte a Milwaukee Bucksot, Isiah Thomas pedig rögtön rárúgta az ajtót a ligára 31 pontos, 11 gólpasszos dupla-duplájával. 2001-ben ezen a napon kezdett Andrei Kirilenko, Tony Parker és Joe Johnson is - a Jazz egykori orosz klasszisa 6 ponttal és 5 lepattanval nyitott, a francia legenda 9 pontot és 3 gólpasszt jegyzett, JJ pedig 10 pontot, 7 lepattanót és 4 gólpasszt rakott a közösbe, még a Boston Celticsnél.

Egy évvel később Yao Ming 0 pontot és 2 lepattanót tudott feliratni maga mellé, Amar'e Stoudemire viszont 10 pontot és 6 lepattanót tudott összerakni elsőre. 2012-ben Bradley Bealnek 8 pont, 3-3 pattanó és gólpassz jutott elsőre, egy évre rá viszont nagy nap volt. Rudy Gobert 2 ponttal és 7 pattanóval nyitott, a Bucksnál viszont bemutatkozott Giannis Antetokounmpo, aki azóta kétszeres MVP lett. Ezt mondjuk az első meccse nem vetítette előre, 1 ponttal és 1 eladott labdával zárta a New York Knicks elleni mérkőzést.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus