27 éves a Raptors jövőjének szánt Pascal Siakam

Pascal Siakam előbb Kawhi Leonard egyik szárnysegédje volt, majd All-Star lett, idén viszont eddig felemás a szezonja.

1994. április 2-án született, tehát 27. születésnapját ünnepli a Toronto Raptors egyik húzóembere, Pascal Siakam. A kameruni születésű játékos Joel Embiidhez hasonlóan Luc Mbah a Moute afrikai táborában tűnt fel, 16 évesen került Amerikába. A WAC konferencia legjobb játékosaként, két évnyi egyetem után jelentkezett a draftra a New Mexico State-ről, a játékosbörzén pedig a 27. helyen vitte el őt a Raptors.

Első évében sokszor volt kezdő (55 meccséből 38-szor), a második idényében pedig 5 perccel többet átlagolt, mint előtte. Ennek megfelelően javultak is statisztikái, de az igazi áttörésre az előző idényig kellett várni.

Tavaly igazi two-way játékossá nőtte ki magát 16.9 pontos, 6.9 pattanós és 3.1 gólpasszos átlagaival, 37%-os triplájával (összesen közel 63%-os TS-mutatójával), illetve jó védekezésével. Nem véletlen, hogy megnyerte az Év Legtöbbet Fejlődött Játékosa trófeát, de ez még nem minden. Hatékonysága ugyan romlott a rájátszásban, de ott is faktor tudott lenni, Kawhi Leonard mögött a bajnoki címet nyerő gárda második legponterősebb kosarasaként zsebelt be aranygyűrűt (19 pont, 7.1 pattanó a PO-ban).

A 2019-20-as alapszakaszban még egy szintet lépett Leonard távozásával, lényegében igazi első számú emberként lehet vele számolni (23.6 pont, 36% tripla, 56% TS, 7.5 pattanó, 3.6 gólpassz). Pályafutása során először meghívták az All-Star gálára, kétszer volt a Hét Játékosa keleten és az All-NBA második ötösbe is beválasztották. Ugyanakkor a buborékban, különösen a playoffban nagyon rosszul dobott, ám így is csak hét meccsen esett ki a Raptors a Celtics ellen a második körben. Az új évadban eddig nem játszik rosszul, de a Toronto több húzóembere is kidőlt a vírus miatt, így nem állnak túl jól - nemrég arról cikkeztek, hogy Siakam egy vesztes meccs után összevitatkozott Nick Nurse vezetőedzővel és a csapat 50 ezer dollárra büntette. Isten éltesse sokáig!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus