27 éves lett a kétszeres Shaqtin' A Fool MVP

27 esztendős lett a Denver Nuggets centere, a Shaqtin' A Fool első két szezonjának "legértékesebb játékosa", JaVale McGee.

A három középiskolát is megjárt JaVale McGee 2006-tól a Nevada egyetemre járt, innen jelentkezett a draftra második éve után. A Washington Wizards az első kör 18. helyén választotta ki a jó adottságokkal rendelkező, de játéktudásban nyers centert. Első két évében még többnyire csereként lépett pályára, 6.5 pont és 4.0 pattanó közelében átlagolt, aztán a harmadik idényében jött az áttörés. Egyrészt kezdő lett, 10.1 pontra és 8.0 pattanóra nőttek átlagai, 2.4 blokkjával pedig a vonatkozó lista második helyén végzett. Másrészt meghívták a 2011-es All-Star gála zsákolóversenyére, ahol Blake Griffin mögött a második helyen végzett.

Még ebben a szezonban megvolt első tripla-duplája is, igaz, nem mindennapi körülmények között - a 10 pontért nagyot szenvedett, és a végén hiába lett meg neki a TD, nem erről marad emlékezetes az az estéje (sem). Egyre többször került megmosolyogtató helyzetekbe, de a Washington nem is akart vele hosszabbítani, így 2012 márciusában, egy háromcsapatos csere keretein belül a Denver Nuggetshez került. Év végén újra a blokklista második helyén végzett (2.2), de ebben az idényben első "trófeája" is meglett, ugyanis a 2011/12-ben útjára induló Shaqtin' A Fool sorozat MVP-jének választották - a szurkolók szavazatai alapján övé volt a legviccesebb jelenet, így vitte el a díjat.

Masai Ujiriéktől megkapta új, négyéves, összesen 44 millió dolláros szerződését a nyár folyamán. 2012/13-ban még játszott 79 meccset, de már akkor is 20 perc alatt átlagolt, így elég rosszul festett új kontraktusa - ebben az idényben azért még megvédte címét a Shaqtin' A Foolnál. Az előző másfél idényben azonban összesen 19 mérkőzésen lépett pályára egy fáradásos sípcsonttörés és egy ehhez kapcsolódó izomsérülés miatt. Isten éltesse azért sokáig!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus