62 éves a 80-as évek egyik kiváló scorere

Kiki Vandeweghe kétszer is All-Star volt, ma a liga alelnöke - 10 évvel fiatalabb nála a Plastic Man, Stacey Augmon - Austin Rivers 28. születésnapját ünnepli - 19 éve hunyt el egy kétszeres All-Star - 6 éve volt Paul George borzalmas lábtörése.

Több ismert kosaras is ma ünnepli születésnapját. Közülük a legnagyobb karriert a ma 62 éves Kiki Vandeweghe futotta be, aki a 80-as évek első felében közel 30 pontos játékos volt a Denver Nuggetsnél, kétszer is meghívták az All-Star gálára. A pontszerzés mellett szinte semmi másban nem jó, Németországban született erőcsatár/kiscsatár átmenet többek között Fat Leverért került át a Portland TrailBlazershez 1984-ben, ahol négy jó szezont produkált, itt is volt egy közel 27 pontos éve.

Vandeweghe egészen pazar hatásfokkal dolgozott, hiszen 60% körüli, leginkább fölötti TS-e volt Denverben és Portlandben is, negyedik oregoni évében, 1987/88-ban azonban súlyos hátsérülést szenvedett, elvesztette kezdő pozícióját Jerome Kersey-vel szemben, a következő idényben pedig a New York Knickshez cserélték, ahol már megközelítőleg sem tudta hozni korábbi számait - 1990/91-ben még 16 pontos játékos volt azért. 1992 őszén aláírt a Los Angeles Clippershez, de a szezon végén visszavonult.

Vezetőként először a Dallas Mavericksnél tevékenykedett, ahol Dirk Nowitzki fejlődésében is fontos szerepet játszott. 2001-ben lett a Nuggets GM-je, ahol igencsak felemás korszak fűződött a nevéhez: ő draftolta Carmelo Anthonyt, ő cserélt Marcus Cambyért és ő nevezte ki George Karlt is a gárda vezetőedzőjének, de ő draftolta minden idők egyik legnagyobb bustját, Nikoloz Tskitishvilit, és ő adott három első körös picket Kenyon Martinért.

2006-ban nem hosszabbítottak vele, egy évig az ESPN szakértőjeként dolgozott, majd a 2007-es naptári év legvégén lett a New Jersey Nets tanácsadója, később GM-je. 2009-ben még ideiglenes vezetőedző is lett a csapatnál Lawrence Frank kirúgását követően, Mihail Prohorov megjelenésével azonban távoznia kellett minden minőségéből. 2013 óta dolgozik az NBA-nél, ahol mostanra alelnöki pozícióba került, sűrűn találkozhatunk a nevével a hírekben.

A jelenlegi játékosok közül Austin Rivers 28. születésnapját ünnepli, a korábbi ismert nevek közül pedig Plastic Mant, azaz Stacey Augmont kell kiemelni, aki főleg UNLV-s egyetemi karrierje és zsákolásai miatt ismert, és aki a mai napon lett 52 esztendős. Isten éltesse mindhármukat!

Egy All-Start elvesztettünk a mai napon: az 1950-es évek elején két AS-gálára eljutó, a ligában összesen négy szezont töltő Dike Eddleman 19 év távozott közülünk, Isten nyugosztalja!

És szintén nem túl kellemes emlék, hogy Paul George hat éve szenvedett súlyos lábtörést a Team USA edzőtáborában - a videót ezúttal csak linkeljük... Mint ismert, George szerencsére már a következő szezonban pályára lépett, azóta pedig jobb, mint valaha.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus