A Miami és a Memphis új triplarekordot gyártott, Zingis Shaq nyomában

Ihletett napot fogott ki a Heat, nagyon nehéz hármasokat is gond nélkül bevertek, a Grizzlies is parádézott kintről – az Orlandónál Terrence Ross egészen szokatlan statisztikát szállított. Az NBA jövőjét láthattuk a Dallas-New Orleans meccsen (?), Tatum sikeresen tért vissza, Antetokounmpóék visszataláltak a győztes útra, Damian Lillard pedig azonnal felpörgette a Portland kezdőötösének játékát. 

Duncan Robinson kilenc hármast vállalt, de Goran Dragic sem tétlenkedett, a Miami pedig lassan feledteti a rossz formát – a túloldalon emeljük ki Terrence Rosst, aki egyrészt dobott 35 pontot a padról, beütött két faultot, eladott egy labdát, másrészt a lepattanó, gólpassz, szerzett labda és blokk rubrikába négy kövér nulla került. A Grizzlies is csapatrekordot ért el, íme a Miamival közös "triplamixük".

Kristaps Porzingis back-to-back meccseken hozott legalább 30 pontot és 5 blokkot, ilyenre utoljára Shaquille O'Neal volt képes 2000-ben. Luka Doncic megdöntötte a tripla-duplás csapatrekordot, Seth Curry kiváló volt az egyik oldalon, Zion Williamson, Brandon Ingram és Lonzo Ball a másikon varázsolt, nagyszerű meccset játszott a két fiatal gárda. Emeljük még ki Nicolo Melli dobását, amit Porzingis felett vert be és mentett vele hosszabbításra. 

Jayson Tatum ott folytatta, ahol kisebb sérülése előtt abbahagyta, Giannis Antetokounmpo vezetésével nyert a Milwaukee, Damian Lillard visszatérése pedig igen jótékonyan hatott Carmelo Anthony, Hassan Whiteside és CJ McCollum játékára is. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus