Akcióban az újoncok: Kendrick Nunn, Sekou Doumbouya és MPJ

Nunn szétlőtte a Spurst, Doumbouya a Pistons idei legnagyobb győzelmét szállította, Michael Porter Jr. pedig a Denvert segítette. Luka Doncic és LeBron James futószalagon gyártja a passzokat, de utóbbinak beletört a bicskája Markelle Fultzba. Lillard megint „mumuskodott” Westbrookkal, óriási formában Domantas Sabonis, Zach LaVine nagyon akarja az All-Start, Tobias Harris vezette sikerre a Phillyt, Lowryék pedig 130-at hintettek a Thundernek. 

Kendrick Nunnra nem volt ellenszere a San Antoniónak, az újonc dobóhátvédnek a szezon első fele alapján kérdés nélkül az első újoncötösben a helye: 15.9 pont 45.7%-os mezőnymutatóval, 34.6%-os triplázással, 80%-os büntetőzéssel, 2.7 lepattanóval és 3.6 gólpasszal hívja fel magára figyelmet. 

Az 1/15-ön húzott Sekou Doumbouya Blake Griffin sérülése után kezdett el lehetőséget kapni, a francia kiscsatár eddig bődületes, 52.2%-os pontossággal dob mezőnyből, 37.5%-kal triplázik, ma ezeket javította, hiszen a Bostonnak 10/13-at, azon belül 2/5 hármast szórt be. Akadt persze társa is, hiszen Derrick Rose mellett Drummond, Markieff Morris és Svi Mykhailiuk is borzasztó precízen célzott. 

A Denver a védekezésre helyezte a hangsúlyt, több hiányzójuk is volt, Michael Porter Jr. pedig tudta, mikor kell előlépnie. Luka Doncic 17, LeBron James 19 gólpasszt osztott ki, de amíg a Mavs túlélte a De’Aaron Fox húzta Kings rohamait, a Lakers elcsúszott azon, hogy Markelle Fultz tripla-duplázott és parádés volt a végjátékban:

Damian Lillard megint borsot tört Russell Westbrook aktuális csapatának orra alá (persze a Houstont is szomorította már playoffban...), Domantas Sabonis félig sérülten is brutális, Zach LaVine nagy hajrát indított a gálameghívásért, Tobias Harris 34 pontot termelt a Nets ellen, Kyle Lowry pedig úgy szervezte a Raptors játékát, hogy 130 pont jött ki belőle. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus