Akik Reggie Jacksonnál is jobbak voltak a végjátékban

Az utóbbi 15 szezonban mindössze ketten hoztak jobb teljesítményt a negyedik negyedben, mint ma hajnalban Reggie Jackson a Blazers ellen.

A legutóbbi alkalomig szinte napra pontosan hat évet kell visszamenni az időben - 2009. november 3-án találkozott egymással a Dallas Mavericks és a Utah Jazz. A Utah Deron Williams és Mehmet Okür vezetésével három negyedig abszolút partnere volt a hazaiaknak, sőt, a harmadik 12 percet 30-17-re nyerték, így a záró felvonás előtt 67-52-re, tehát 15 ponttal vezettek. Ezt követően jött azonban a Dallas német csillaga, Dirk Nowitzki:

Nowitzki parádés teljesítményének köszönhetően fordított csapata, a 44-18-as negyeddel végül 96-85-re nyert a Mavericks. Dirk 29 pontja a legtöbb, amit bárki az elmúlt 15 évben elsüllyesztett az utolsó 12 perc során, és Jacksonhoz hasonlóan ez akkor nagy hátrányból eredményezett fordítást. Ennél a 29 pontnál egyébként Wilt Chamberlain dobott egyszer több pontot a negyedik negyedben, egy bizonyos 100 pontos meccsén - ő akkor 31-ig jutott a záró játékrészben.

 

A másik teljesítmény, amely jobb volt a ma hajnali Jackson-szenzációnál csak a negyedik negyedeket nézve, az említett Chamberlain-meccshez hasonlóan egy legendássá váló találkozóról származik. A Toronto Raptors a Los Angeles Lakers vendége volt 2006. január 22-én, és végül az aranysárga-lilák nyertek 122-104-re. Ettől mondjuk még nem vált volna híressé a meccs, Kobe Bryant 81 pontjáról már annál inkább.

Kobe a negyedik negyedben 28 pontig jutott, így vezette győzelemre csapatát. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy itt nem is csak az utolsó 12 perc, hanem a teljes második félidő volt hihetetlen, hiszen 63-49-re még a Raptors vezetett a félidőben, utána nyerte a negyedeket 42-22-re és 31-19-re a Lakers, Bryant pedig 27 és 28 egységgel vette ki ebből a részét felvonásonként.

 

Végül pedig álljon itt Jackson ma hajnali parádéja - ennél jobbra csak igazi legendák voltak képesek, közülük is csak nagyon kevesen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus