Akkor és Most – NBA Top 10 - 15. hét

A 15. játékhét tíz legjobb jelenete következik 1998-ból, 2009-ből és 2014-ből. Betekintést nyerhetünk a Hardaway család klasszis megoldásaiba, Grant Hill még 2009-ben is nagyot tudott alkotni - Randy Foye és Tobias Harris pedig buzzer-beater kosárral küldték padlóra ellenfelüket.

1997-98 szezon 15. hét

Az 1995-96-os alapszakasz 15. hetében Tim Hardaway Jr. édesapja győztes coast-to-coast tempódobással vezette győzelemre a Miamit, a Clippers belefutott egy kőkemény Jaren Jackson blokkba, és a másodéves Derek Fisher a támadó lepattanóért való küzdelemben egy látványos hustle play gólpasszt osztott ki. Allen Iverson bolondot csinált a Lakers védelméből, Michael Jordan megállíthatatlan volt a Jazz-zel szemben, végül a Phoenix egy pazar, három labdaérintéses akcióból szerzett két pontot.

10. Tim Hardaway
  9. Jaren Jackson
  8. James Robinson
  7. Dale Ellis
  6. Derek Fisher & Corie Blount
  5. Allen Iverson & Theo Ratliff
  4. Michael Jordan
  3. Terrell Brandon & Glenn Robinson
  2. Alvin Williams
  1. Rex Chapman & Danny Manning & Antonio McDyess

 

2008-09 szezon 15. hét

Az 2008-09-es alapszakasz 15. hetében Tony Parker Leandro Barbosát táncoltatta meg, C.J. Watson futtából süllyesztett el a dudaszó pillanatában egy félpályás kosarat, valamint Grant Hill a hárompontos vonalról indulva átgázolt a Chicago védelmén. Chauncey Billups gyorsindítás során adott Nenének egy lenyűgöző hátra pattintott gólpasszt, Andre Iguodala átzsákolta Yao Minget, végezetül a legszebb jelenetet Dwyane Wade nyújtotta: labdát szerzett, egy oldalvonali mentési akcióban is benne volt, és utána alley-oop passzt adott.

10. Jerryd Bayless
  9. Tony Parker
  8. C.J. Watson
  7. Grant Hill
  6. Mario Chalmers
  5. Brandon Roy
  4. Chauncey Billups & Nené
  3. Andre Miller & Andre Iguodala
  2. Matt Bonner & Manu Ginobili
  1. Dwyane Wade & Daequan Cook

 

2013-14 szezon 15. hét

Az idei szezon 15. hetében Lob City Chris Paul nélkül is gyártotta az alley-oopokat, Lance Stephenson elvesztette uralmát a levegőben, de még így is kosarat tudott dobni, ezenfelül Jeff Green egy három az egy elleni lefutást hatástalanított. Paul George egy kicsit gyakorolt a zsákolóversenyre, John Wall szemfüles módon egy labdaszerzés-ziccer akcióval kiharcolta a második hosszabbítást a Spurs ellen, befejezésképpen az Orlando csodával határos módon az utolsó pillanatban verte meg a Thundert.

10. Jamal Crawford & DeAndre Jordan
  9. Lance Stephenson
  8. Jeff Green
  7. Matt Barnes & Blake Griffin
  6. Iman Shumpert & Tim Hardaway Jr.
  5. Paul George
  4. Dwyane Wade & Mario Chalmers & LeBron James
  3. John Wall
  2. J.J. Hickson & Randy Foye
  1. Victor Oladipo & Maurice Harkless & Tobias Harris

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus