Carmelo Anthony 37 pontos Team USA olimpiai rekordja

5 éve Carmelo Anthony 37 ponttal új Team USA rekordot állított fel az ötkarikás játékok történetében, az amerikai csapat pedig 156 dobott ponttal szintén új csúcsot ért el. A New York Knicks másik sztárja, Kristaps Porzingis pedig 22. születésnapját ünnepli.

 

2012. augusztus 2-án a Team USA 156-73-ra győzött Nigéria ellen, a kiütéses sikerből pedig 37 egységgel vette ki a részét Carmelo Anthony - ez a 37 pont az amerikai válogatott történetében a legtöbb, amit valaha egy játékos egy olimpiai mérkőzésen dobott. Melo csak 1/3 volt a vonalról, viszont 3/4 a duplákat, illetve 10/12 a triplákat tekintve, így jött össze neki a 37 pont végül - a 10 bedobott és a 12 rádobott hármaskísérlet is Team USA csúcs az olimpiákat nézve.

A triplafesztiváljáról egy összefoglaló:

A 156 dobott pont az amerikaiaktól szintén csúcs az ötkarikás játékok történetében, soha korábban nem dobott egyetlen csapat sem ennyi pontot egy olimpiai meccsen.

A teljes találkozót megnézhetitek itt:

A hosszabb összefoglalót pedig itt:

Van egy születésnaposunk is: ma ünnepli 22. születésnapját a New York Knicks legnagyobb reménysége, a 2015-ös draft 1/4-es választottja, Phil Jackson végzete, Kristaps Porzingis. Isten éltesse sokáig!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus