Griffin negyedszázados

25. születésnapját ünnepli a mai napon a Los Angeles Clippers erőcsatára, Blake Griffin. Isten éltesse!

A ma negyedszázados Griffin a 2009-es draft 1/1-es választása volt, igaz, rögtön egy év kihagyással indított egy súlyos térdsérülés miatt. Az előszezon utolsó meccsén sérült meg bal térde egy zsákolást követően, és fáradásos törés miatt az egész idényben nem léphetett pályára.

2010/11-ben aztán azonnal berobbant, olyan bemutatkozása volt, amelyet reméltek tőle. Ott volt az All-Star gálán, a zsákolóversenyen ő diadalmaskodott - igaz, nem éppen egyértelmű versenyben -, és természetesen ő lett az év újonca is a szezon végén. Papíron harmadik és negyedik idényében is ott volt az All-Star gálán - ahogy idén is -, és mindkétszer beválasztották az All-NBA második csapatába is.

Nagyon megosztó személyiség címeitől, elért statisztikáitól függetlenül is. Sokak szerint csak egy zsákolásokra építő, technikailag nem éppen ligaelit magasember, mások szerint viszont fejlődőképes, nagyon jó munkamorállal megáldott kosaras. Ami biztos, hogy a lepattanózást leszámítva karrierje legjobb évét futja, a középtávoli tempók is játékának állandó részét képezik már, Doc Rivers vezetőedző segítségével pedig összeszedettebbnek tűnik, mint korábban bármikor. Isten éltesse!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus