Ha valakinek, akkor Caris LeVertnek járt ez az 51 pontos meccs

Élete meccsét játszotta a hányattatott pályafutású hátvéd-kiscsatár, a negyedik negyedben és a hosszabbításban a legnagyobbakat idézte a játéka - az elmúlt 7-8 évéért ez a minimum "kárpótlás".

LeVert négy évet játszott az NCAA-ben, leginkább azért, mert folyamatosan problémái voltak a bal lábával, háromszor kellett műteni, és a 2016-os draftnak is úgy futott neki, hogy éppen lábközépcsont-törésből épült fel, külön levelet írt a GM-eknek, hogy nem annyira komoly a sérülése. Tehetségére jellemző, hogy még így is elvitte a 20. helyen az Indiana Pacers, majd elcserélte Brooklynba Thaddeus Youngért - LeVert azóta is a Nets tagja.

Első szezonjában csak decemberben tudott bemutatkozni a ligában, és csak 57 meccsen játszhatott, de így is majdnem bekerült az Év Második Újoncötösébe. A későbbiekben sem bánt vele kegyesen a sors, a 2017-18-as szezonban hiába léphetett pályára 71 meccsen és kezdett volna markáns szerepet vállalni a Brooklynnál, 2018 novemberében súlyos, elmozdulással járó bokasérülést szenvedett, és megint több, mint 40 meccset kellett kihagynia.

Ebből is visszajött, a Nets pedig 2019 nyarán idő előtt három évvel meg is hosszabbította a nagy küzdő szerződését (többen is sokallták a közel 53 millió dollárt, ami egyébként az utolsó centig garantált), Sean Marks GM viszont elmondta, hogy ő a csapat egyik vezére, elképesztő munkát végzett az elmúlt három évben, amióta náluk játszik. A változatosság kedvéért 2019 novemberében a jobb hüvelykujjában szakadt el a szalag, meg kellett műteni, emiatt 24 meccset kellett kihagynia - azóta is védőkötéssel kénytelen játszani. Pedig előtte remekül kezdte a szezont, idén februárban akadt már két 30 pont feletti mérkőzése is, de azokat elvesztette a gárda - most viszont bődületes negyedik negyedével és hosszabbításával borsot tört Celtics orra alá.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus