Hogyan alakította át a dobását és lett Top20 triplázó Derrick Rose?

Az idei szezon nagy viszatérője Derrick Rose, aki fizikálisan bírja a "kiképzést", javarészt feljavuló triplázásának hála, hiszen így kisebb terhelést kapnak a lábai.

A ShotMechanics YouTube-csatorna járt utána annak, hogy Rose miben változtatott a dobásain (a videót érdemes angol felirattal nézni). Karrierátlaga a triplavonalon túlról 30.8%, eddigi legjobb szezonjában sem dobta 34.1%-nál jobban hármasokat, prime éveiben is legendásan rossz középtávoli és triplaszázalékokkal dolgozott, egyáltalán nem volt hatékony a középtávolija. Idén viszont 41.7%-kal triplázik, ráadásul sokszor első opcióként, a végjátékokban remekel a triplavonalon túlról, vagyis ezeket nem elsősorban az ellenfelek cseresorai ellen hozza össze. A 41.7% egyébként ligaszinten a 20. hely környékére jó jelenleg, vagyis Rose nem csak javulgatott, hanem egyik pillanatról a másikra elit szintre is emelte a kinti játékát. 

Összességében jelenleg 56.5-os TS%-kal dolgozik, ami szintén karrierje legjobbja, emellett 100 támadásra vetítve mindössze 9.3 labdát ad el, ami szintén messze pályafutása legjobbja (11.1 volt az eddigi legalacsonyabb). 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus