James Harden és Fred Brown NBA-rekordjai

A Rockets akkori sztárja két éve kisebb botrányba fulladó meccsen a büntetők tekintetében, a Seattle egykori kiválósága pedig 45 éve a szerzett labdáknál nyújtott párját ritkító produkciót.

Tavaly megemlékeztünk róla, hogy 2019. november 30-án James Harden a legkevesebb mezőnykosárral elért 60 pont rekordját döntötte meg, pár nappal később pedig újabb NBA csúcs jött a Houston Rockets akkori sztárja számára. Harden 50 pontot szórt a San Antonio Spurs ellen 135-133-ra elveszített összecsapás során, mindezt 24/24-es büntetőmutatóval - soha senki nem dobott be hiba nélkül ennyi büntetőt egy NBA meccsen.

A mérkőzés nem csak erről marad emlékezetes. Egyrészt a Rockets 22 pontos előnyről bukott két hosszabbítás után. Másrészt Hardennek a negyedik negyedben volt egy zsákolása, amit teljesen érthetetlen módon elnéztek a játékvezetők - nem adtak kosarat, ez pedig egy ilyen szoros találkozón különös jelentőséggel bírt. A Houston meg is óvta a meccset, de a liga nem adott helyt az óvásnak.

45 évvel ezelőtt Fred Brown került a középpontba: a Seattle SuperSonics egykori kiválósága 10 labdát szerzett a Philadelphia Sixers ellen 121-112-re megnyert találkozón. Brown egy félidő alatt elért 8 labdalopása rekordbeállítás volt már akkor is, és most is ez a csúcs - igaz, 12-en tartják ezt holtversenyben, Fat Levernek pedig úgy jött össze a 8, hogy mindezt egy negyed alatt hozta össze. A 10 szerzett labda a holtversenyes második helyre jó, Larry Kenon és Kendall Gill 11-11 steallel csúcstartók.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus