James Harden szenzációs: 60 pont mindössze 3 negyed alatt

A Houston Rockets sztárja újabb parádés estét tudhatott maga mögött - fellépett Michael Jordan mellé, emellett történelmet is írt.

A Houston Rockets ma hajnalban egészen simán, 158-111-re verte az Atlanta Hawkst, a találkozó pedig egy dologról biztosan emlékezetes marad: James Harden 31 perc alatt 60 pontot szerzett úgy, hogy a negyedik negyedben már pályára sem küldte őt Mike D'Antoni vezetőedző.

Harden 16/24 volt mezőnyből (közte 8/13 tripla) és 20/23 a büntetővonalról, amivel történelmet írt: soha korábban nem sikerült senkinek ilyen kevés mezőnykísérlettel legalább 60 pontot dobnia. A korábbi csúcsot 1990. január 27-ről a Utah Jazz legendája, Karl Malone tartotta, aki a Milwaukee Bucks ellen dobott karriercsúcsa során 61 egységig jutott 26 mezőnykísérlettel.

Hardennek ez volt a negyedik 60 pontot meccse, amivel fellépett az örökranglistán a holtversenyes harmadik helyre Michael Jordan mellé (már ami az alapszakaszt illeti, a PO-ot is beleszámítva Jordannek öt ilyen mérkőzése van, Elgin Baylornak pedig négy). Az aktív játékosok közül ő van a legjobb helyen, hiszen csak Kobe Bryant (8) és Wilt Chamberlain (32) előzik meg, idén pedig egyelőre rajta kívül csak a Portland TrailBlazers kiválósága, Damian Lillard tudta elérni ezt a határt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus