Jokicsék (is) meglepték a Jazzt, Hayward lassan visszanyeri a formáját

A Denver nyomta még lejjebb a Jazzt és újra másodikok Nyugaton, Gordon Hayward pedig szépen lassan úgy kosarazik, mint a sérülései előtt. Trae Young alaposan leoktatta Simmonst és Embiidet, Bradley Bealnek sűrűbben kellene megsértődnie az All-Star miatt, ezúttal Ibaka és Norman Powell lépett elő a Raptorsban, De’Aaron Foxék pedig nem kegyelmeztek a Clippersnek. 

Érdekes hullámvasutazásban van a nyugati élmezőny az első helyezett Lakers mögött, ennek részeként a Jazz egy hosszú sikersorozattal felkúszott a második helyig, letaszítva onnan a Denvert, akiknél rengeteg a sérült – ám talán kicsit hátra is dőltek, esetleg el is fáradtak a nagy rohanásban Donovan Mitchellék, mert hirtelen három bukta csúszott be. Az utolsót éppen a Denver osztotta ki, akik nagy hátrányból jöttek vissza, aztán Nikola Jokics a végén meg is nyerte a meccset az övéinek. A Jazzben hiába őrült meg Jordan Clarkson, aki az utolsó negyedben (!) dobott 24 pontot, valami megtört a mormonoknál. 

Gordon Hayward borzalmas lábtörését végre feledte, erre a szezon elején eltört a keze, így ismét fel kellett építenie a játékát – jelentjük, a folyamat jól halad. Az utolsó négy meccsén 24.8 pontot átlagol 9.3 lepattanóval és 3 gólpasszal fűszerezve (három meccset meg is nyert a Boston), de igazán a dobásai félelmetesek: mezőnyből 55.6, ebből a triplavonal mögül 47.4 százalékkal céloz, illetve 20/22 büntetőt küldött a helyére ebben az időszakban. Mellette Marcus Smart és az első All-Star meccsére készülő Jayson Tatum is remek volt a Warriors ellen:

Trae Young üzent azoknak, akik szerint nincs helye az All-Staron, a gálára már-már automatikusan behívott Ben Simmons és Joel Embiid csapatát oktatta le. Serge Ibaka és Norman Powell szállította a Raptors újabb sikerét, míg De’Aaron Fox vezetésével a Kings nem hagyott időt Paul George-nak a visszarázódásra. Bradley Beal és a komplett Washington felháborodott, hogy a hátvédet nem hívták meg a gálára, dühüket pedig a Hornets ellen védőoldalon is kiadták – talán ha nem havonta átlag egyszer lenne ilyen akarat hátul, a Wizards is előrébb tartana, és Beal is gálázna…

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus