Luka Doncic és James Harden nem normális statisztikái

Harden saját magával, Doncic LeBronnal versenyez, Westbrook tripla-duplája már csak lábjegyzet. Towns hét triplája mellett kerek jubileumhoz ért a blokkok számában is - legújabb segédje Kalen Martin. Indianában novemberi nyarat csináltak a Holiday-fivérek. OG Anunoby fél szemmel is megállíthatatlan, Terence Davis a Raptors újabb nagy találmánya.

40 pontos tripla-duplát a 21. születésnapja előtt csak LeBron James és Luka Doncic tudott összehozni, de a 22. születésnap előtt is csak Magic Johnsonnak, Isiah Thomasnak és Oscar Robertsonnak sikerült. Doncic összességében 29.5 pontot, 10.7 lepattanót és 9.3 gólpasszt átlagol, ilyen szezonátlagokra csak Robertson és Westbrook volt képes - 20 évesen vagy fiatalabban senki nem átlagolt még ilyen magas pontot és gólpasszt egy szezonban, és lepattanóban is csak Shaq, Dwight Howard és Andre Drummond előzik meg. Ami igazán félelmetes: a fenti szezonátlagok mindegyike Top10 idén (pont: 4., lepattanó: 10., gólpassz: 2.), és nincs rajta kívül másik ilyen játékos a ligában. 

James Harden tavaly az első játékos lett a liga történetében, aki 35 pont felett átlagolt 60% feletti TS% kíséretében (36.1 pont, 61.6 TS%) - jelenleg itt tart: 39.2 pont, 61.8 TS%...

Westbrook szépen csendben szezonbeli harmadik tripla-dupláját is behúzta:

Karl-Anthony Towns hét hármast pörkölt be, ám emellett hátul sem tétlenkedett, osztogatta a blokkokat, el is érte az 500-as határt - a Wolves csinált is neki egy köszöntővideót:

A 2018-ban draftolatlan, első profi idényét a Bundesligában töltő Kelan Martin ma 14 pontot, közte nagyon fontos kosarakat szerzett a Jazz ellen:

Aaron Holiday és Justin Holiday repítette a Pacerst:

OG Anunoby, aki már másodszor szenved idén kisebb szemsérülést, egyelőre nagyszerű évet fut - egyébként pedig Terence Davis lehet a kanadaiak következő stealje. A kezdőötösben Pascal Siakam (1/27), Fred VanVleet (nem draftolt) és Anunoby (1/23) is olyan játékos, akit szinte a semmiből épített fel a szakmai stáb, de Norman Powell, a kispad egyik vezére is 2/46-os pick (a Bucks draftolta, de csak a Raptorsban játszott). Terence Davis is ezt a vonalat erősítheti, már sokadik jó meccsét játszott a négy éves egyetemi karriert idén befejező, nem draftolt dobóhátvéd - és rajta kívül is több olyan játékos akad a keretben, akik már megvillantották tudásukat, például Matt Thomas, Oshae Brissett, vagy éppen  Chris Boucher. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus