Shake Milton beállított egy szakállas NBA-triplarekordot

24 éves rekord bérletébe társult be a Philadelphia 76ers szinte a semmiből berobbanó másodéves hátvédje. 

1996-ban Brent Price és Terry Mills (Miltonhoz hasonlóan több egymás követő meccsen) szórt be zsinórban 13 hárompontost, most hozzájuk csatlakozott a 2018-as draft 54. választottja, Shake Milton, aki a 76ers utóbbi három meccsén hozta össze ugyanezt a szériát. 

Ez a triplarekord jó eséllyel azért ilyen régi, mert 1994 és 1997 között az NBA-ben nem 7.24 méteren volt a triplakörív, a sarkoknál "kiegyenesítve" 6.71 méteres távolsággal, hanem egységesen, valódi félkörívként  6.71-en volt a triplavonal - Milton teljesítményét külön emeli, hogy neki nehezebb dolga volt a távolabbi triplavonal miatt.

Persze korábban is szükség volt tudásra, az erőcsatár Terry Mills (korát kicsit megelőzve) mindig jól dobta a hármasokat, az 1999-es csonkaszezonban pl. kerek 50%-kal célzott, és nem is kevés, meccsenkénti négy kísérletből - karrier 38% feletti átlaga még most is teljesen vállalható lenne egy magasembertől, sőt. 

Brent Price is érdekes sztori, hiszen a genetikájában hordozhatta a vajkezet, a világéletében kiegészítőként játszó irányító az 1995-96-os évadban 46% felett célzott, karrierje során szintén 38% felett végzett ebben a kategóriában, ráadásul a büntetőket is 82% felett dobta be. Ebben nincs semmi meglepő, ha tudjuk, hogy ő Mark Price öccse - a Cleveland Cavaliers legendás, négyszeres All-Star irányítója (és a Dream Team II tagja) pályafutása során 40% felett triplázott, 90.39 százalékos büntetőzése pedig a ligatörténet harmadik legjobb mutatója Steve Nash (90.43) és Steph Curry (90.53) mögött.

Ebbe a hármas-társaságba csekkolt be Shake Milton ezekkel a dobásokkal:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus