Trash Talk - Amerika legnagyobb sportvárosai

Ma este a szokásos helyen és időben lesz látható a Sport TV amerikai major ligákkal foglalkozó talkshow-ja, a Trash Talk (Sport 1, 21:30, ÉLŐ), s a 10. adásban a központi témát Észak-Amerika legnagyobb sportvárosai adják, kiemelt szerepben a négy sportágban is hagyományosan eredményesen szereplő Bostonnal. Jöjjön egy kis ízelítő! (Amennyiben szeretnétek ti is a műsor részei lenni, osszátok meg véleményeteket a cikk alatt vagy a facebookon.)

Egy európai, illetve magyar kosárlabda-, valamint sportszurkolónak mást jelent a sportvárosok rivalizálása, pláne mivel a tengerentúlon a franchise-rendszerekben más a kötelék az adott városok, illetve az adott sportágak szurkolói közt, mint tengeren innen. Mégis érdekes a téma, mely a legnagyobb USA-beli sportvárosok egyfajta versengéséről szól.

Az utóbbi évtized legsikeresebb amerikai sportvárosa kétségkívül Boston, ezzel kapcsolatosan ajánlunk egy remek összeállítást, melynek segítségével elég pontos képet kaphatunk arról, mit jelent a Celtics, a (New England) Patriots, a Red Sox, illetve a Bruins családjához tartozni és négy ilyen klub közelében lenni, illetve ezeknek szurkolni - előtérben a főbb sikerekkel:

Az Egyesült Államokban vannak olyan városok, amelyeknek minden major league-ben van csapata, és a belvárosban: Chicago, Denver, Philadelphia. Sok helyen csak egy csapat van, de az mindent visz: San Antonio (NBA), Green Bay (NFL) és a kanadai városok (pl. Vancouver, ahol egy időben NBA-csapat is volt, de már csak a Memphis Grizzlies neve emlékeztet rá), és akadnak olyan államok és városok, ahol nincs major csapat (pl.: Auburn, Alabama). 

A legsikeresebb New York City, amely háttérbe szorult volna, ha nincs a Yankees és a Giants, de az elmúlt évek legeredményesebb városa: Boston. 11 év alatt 8 bajnoki cím, bajnokcsapat mind a négy ligában. Csapatai: Celtics (épül), Bruins (most indul(hat) meg lefelé), Patriots (épül évek óta), Red Sox (címvédő). Nem maradhatnak ki a híres média-jelenség szurkolók sem, úgy mint Bill Simmons vagy Denis Leary.

Mi a véleményetek erről, illetve nektek melyik tetszik a legjobban: ahol rengeteg csapat van, ahol kettő vagy három, vagy ahol csak egy - de az az egy kiemelkedően sikeres?

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus