Golomán készen áll az új szezonra

Golomán György teljesen felépült sérüléséből, és nagy reményekkel várja a szombat hajnalban kezdődő NCAA szezont.

Köszöntöm a Kezdő5.hu olvasóit.

A félkészülésünk többé kevésbé jól sikerült, az ausztráliai torna óta komolyan megy az edzés, és pár kisebb sérülés volt a csapatban, de szerencsére semmi komoly. Pénteken - magyar idő szerint szombat hajnalban - lesz az első meccsünk a szezonban. Két felkészülési meccsünket megnyertük viszonylag simán, és mivel idén a csapatunkban játszik Lonzo Ball, akit a következő drafton Top 15 picknek jósolnak, ezért nagy figyelmet kap az egész csapatunk. A szezon előtti rangsorolásokon a UCLA Top 20-ba van rangsorolva az országban. Már nagyon várom emiatt, hogy mit hoz a szezon mind a csapatunknak, mind nekem személyesen. Mivel az egyik centerünknek van egy kisebb sérülés a térdében, ezért az elmúlt pár hétben az 5-ös poszton kellett játszanom, ami nem a kedvencem, de szerintem sok előnyöm származhat belőle a jövőre nézve. Amint visszatér a sérült csapattárs, előreláthatólag a 4-es poszton fogok szerepelni. Az előző szezonhoz képest sokkal jobbnak érzem magam, jobban megy a játék. A sérülés sokat kivett belőlem, de szerintem most mar száz százalékon vagyok többé kevésbé.

Miként képzeljék el az olvasók egy napod, heted? Mert azt azért tudni kell, hogy neked nem kizárólag a kosárlabdára kell koncentrálnod a mindennapokban.

Reggelente általában 8 körül kelek. Délelőtt iskola, pszichológiát tanulok, ami nem túl egyszerű tantárgy. Aztán 1 óra körül ebédelek, heti kétszer-háromszor kondizunk edzés előtt. Az edzés délután 3 körül kezdődik és hatkor fejeződik be. Ezután kapunk enni, és fél nyolc körül szoktam hazaérni. Ilyenkor még tanulnom kell általában.

Az ausztrál túrán volt egy jelenet, amikor a hölgy játékvezető lábába törölte a kezét Bryce Alford. Spontán véletlen volt, vagy ott jutott eszébe?

Ausztráliában Bryce törölközőt kért a hölgytől, de nem volt, úgyhogy felajánlotta a combját, hogy abba megtörölheti a kezét. Ami így visszanézve kicsit bizarr, de akkor játék közben nem volt nagy szám.

Mi lehet a csapat és a Te legnagyobb erényed a szezonban?

Szerintem jól járatjuk a labdát csapatként, valamint mindannyiunknak magas a játékintelligenciája, így ha nem kezd el valaki a saját feje után menni, akkor nagyon szép kosárlabdát mutathatunk be, és nagyon sokra vihetjük a szezonban.

Erre a linkre kattintva egy rövid filmet láthattok, melyet nemrég publikált Golománról a UCLA Twitter csatornája.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus