Napi tananyag: Arizona a középpontban

Szárnyal az Arizona, Andrew Wiggins betlije a Kansas veretlenségébe került, három hosszabbításban torkollott a Mercer – Valparaiso összecsapás…

A nap mérkőzése

# 2 Arizona (7-0) - # 8 Duke (6-2) 72-66

A kosárlabdázás Mekkája a Madison Square Garden adott otthont az NIT Season Tip-Off döntőjének, amelyen az Arizona és a Duke feszült egymásnak felvonultatván két fantasztikus újoncot Aaron Gordont és Jabari Parkert. A feldobást követően végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, bár az első játékrészt Rodney Hood (21 pont, 8 lepattanó) Jabari Parker (19 pont) és Quinn Cook (13 pont) vezetésével inkább a „Kék Ördögök” uralták. A fordulást követően azonban magához ragadta a kezdeményezést a Wildcats, amelynek minden kezdő játékosa eljutott legalább tíz pontig tanúbizonyságot téve így az igazi csapategységükről. A prímet Nick Johnson (15 pont), Ashley Brandon (13 pont) és Aaron Gordon (10 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz) hármasa vitte. Végül a Wildcats emelhette magasba az értékes trófeát.

A nap meglepetése

# 5 Kansas (5-1) – Villanova (6-0) 59-63

A Bahama-szigeteken rendezett mérkőzésen két veretlen gárda csapott. A bukik szerint egyértelműen a rangsorolt Kansas volt az összecsapás esélyese. Ennek ellenére a Villanova már a feldobás pillanatától a kezében tartotta a mérkőzés irányítását elsősorban Darrun Hilliard (14 pont, 6 lepattanó) és a padról érkező Ennis Dylan (14 pont) kettősének köszönhetően. A Jayhawks oldalán ezzel szemben a szupersztár Andrew Wiggins szörnyen dobva mindössze tíz ponttal zárt, szerepkörét Mason Frank (12 pont) és Perry Ellis (11 pont, 4 lepattanó) duója igyekezett átvenni, ám ez végül a veretlenségükbe került.

A nap embere:

A Mercer (5-3) Valparaiso (4-4) mérkőzés háromszori hosszabbításba torkollott, amelyen a győztes csapat játékosa Jakob Golon (37 pont, 7 lepattanó, 7 gólpassz) vitte el a díjat. Golon a mezőnyből is végig remekül dolgozott, így nagyban hozzájárult a Mercer 117-108-as győzelméhez.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus