Rosco Allenék a NIT döntőjében

Rosco Allen és csapata, a Stanford Cardinal újabb ellenfelet győzött le, ezzel a második számú év végi torna, a NIT döntőjébe kerültek.

Álomszerű, 15-0-s négy és fél perccel kezdett a második kiemelt Stanford az első kiemelt Old Dominion ellen - a három vezér Chasson Randle (24 pont), Stefan Nastic (17 pont, 6 pattanó, 3 blokk) és Anthony Brown (14 pont) voltak már ekkor is. Nagyon lassan ébredt a Monarchs, az első félidő felénél már több mint 20-szal ment a Cardinal (25-4). Túlságosan meg is nyugodott azonban a Stanford, három és fél perc alatt futott egy 16-1-es szakaszt az Old Dominion, újra meccsben voltak a 15. percben (26-20). Tovább nem tudtak zárkózni, végig 6-8 pont között mozgott a távolság a félidő hátralévő részében (33-27).

A fordulást követően aztán Ambrose Mosley és Trey Freeman kosaraival meglett az egyenlítés is a 24. percre (39-39), innentől pedig egy ideig váltott vezetéssel haladtak a felek. A Cardinal 47-49 után csinált egy 7-0-t, ezzel 5 pontos előnyre tettek szert a 34. percben (54-49), ezt pedig Nastic és Randle révén tartották, sőt, növelték. Az utolsó három és fél percre 7 pontos Stanford-előnnyel fordultak a csapatok (61-54), de a Monarchs nem adta fel. Freeman ugyan pocsékul dobott (6/24 mezőny), de ebben a periódusban ő hozta fel csapatát két pontra az utolsó két percre (61-59), itt azonban jött Randle: egy duplájával és két büntetőjével látótávolságon kívülre került csapata, végül nyert is a Cardinal 67-60-ra.

Rosco Allen 7 percet töltött a parketten, ezalatt volt 3 védőpattanója és 3 személyi hibája.

A Stanford ezzel az NCAA torna mögött második számú év végi megmérettetésnek számító NIT döntőjébe jutott, ahol ellenfelük a Miami lesz - róluk később külön is írunk majd. A fináléra magyar idő szerint pénteken, hajnali 3-kor kerül majd sor a Madison Square Gardenben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus