A North Carolina lett az egyetemi bajnok

A March Madness idei döntőjében a North Carolina egy szoros meccsen legyőzte a Gonzagát, így a Tar Heels lett az idei bajnok.

North Carolina (Dél, 1.) - Gonzaga (Nyugat, 1.)  71-65

A találkozó gyakorlatilag végig nagyon szorosan alakult - az első félidő második felében húzott el a Bulldogs 6-7 ponttal, de mindig visszajött rájuk a Tar Heels, a nagyszünetben csak 3 pont volt a differencia (32-35). A második felvonás egy 8-0-s North Carolina rohammal indult, de jött a 8-0-s szakasz válaszul a túloldalról is, ezt követően pedig fej-fej mellett haladtak a felek. A végjátékban az NBADraft.net által a második kör közepére várt Nigel Williams-Goss vette a kezébe az irányítást a Gonzagánál, az egyébként sokoldalúan játszó, de sokat rontó játékos (15 pont, 5/17 mezőny, 9 pattanó, 6 gólpassz) ekkor sorozatban szerezte a kosarakat, így szűk kettő perccel a vége előtt még a Bulldogs vezetett (65-63).

A kulcspillanat az volt, hogy rögtön a következő támadásban a szintén nem túl hatékony (16 pont, 6/19 mezőny, 0/9 tripla), a DraftExpress szerint az első kör közepén elkelő Justin Jackson azonnal válaszolt egy 2+1-gyel, majd jött a az NBADraft.net által pont Williams-Goss elé jósolt Isaiah Hicks (13 pont, 9 pattanó, 2 blokk) egy duplával. Mivel a Gonzaga nem tudott pontot szerezni a meccs utolsó 113 másodpercében, így győzött a Tar Heels végül 71-65-re, ezzel fennállása hatodik bajnoki címét szerezte. A vesztesnél az NBADraft.net által az első kör közepére jósolt Zach Collins nem játszott sokat, de megtöltötte a statlapot (14 perc, 9 pont, 7 pattanó, 3 blokk, 4 eladott labda), a túloldalon a második kör elejére várt Tony Bradley nem volt ennyire meghatározó (18 perc, 5 pont, 2/8 mezőny, 7 pattanó), a Final Four legértékesebb játékosának pedig a Tar Heels hátvédjét, Joel Berry II-t választották (22 pont, 4/13 tripla, 6 gólpassz).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus