Golománéknak játszani kell a March Madness főtáblára kerüléshez

A UCLA ott van a March Madness 68 fős mezőnyében, de a 64-es főtáblára kerülésért a St. Bonaventure-t még le kell győznie Golomán Györgyéknek.

Ma este tartották a Selection Sunday-t, vagyis az egyetemi bajnokság első számú év végi tornájának, a March Madnessnek a "kiválasztó" műsorát - természetesen korábban megvoltak már a döntések, de most hozták nyilvánosságra annak a 68 együttesnek a nevét, amely ott lesz a Madnessen.

A magyar játékosok csapatai közül egyedül a UCLA jutott be a tornára, de Golomán Györgyék is épphogy, az utolsó négyben. Ez azt is jelenti, hogy a Bruinsnak játszania kell már az első körben is, ami azt dönti el, hogy melyik négy gárda jut fel a másik 60 mellé a főtáblára.

Steve Alford csapatának ellenfele a St. Bonaventure Bonnies lesz, amely az Atlantic 10 csoport második helyén végzett 14-4-es konferencián belüli és 25-7-es összesített mérleggel. Ebből a 25-7-ből 1-1 a konferenciatornán "keletkezett" náluk, miután a negyeddöntőben verték a Richmondot, de az elődöntőben kikaptak a Davidsontól - január 19-e óta először kaptak ki, mert az első hat konferencián belüli meccsükből négyet elbuktak, utána viszont egy 12-es győzelmi sorozattal zárták az alapszakaszt.

A két csapat találkozójára az ohióbeli Daytonban kerül sor, magyar idő szerint szerda hajnalban, nagyjából 02:10 környékén.

Az is megvan már, hogy a párharc győztese a Keleti régióba kerül, ahol a 11. kiemelt lesz. Amennyiben továbbjutnak Golománék, úgy a hatodik kiemelt Florida a következő ellenfél. Ezen a részen egyébként a két évvel ezelőtti bajnok, az idén eddig 30-4-et produkáló, Big East konferenciatorna-győztes Villanova az első kiemelt, amely majdnem másfél hónapig országos első volt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus