Hajnalban jön az NCAA nagydöntője

Hajnal 03:20-tól elkezdődik az idei NCAA szezon utolsó meccse, a March Madness döntőjében a North Carolina az egész évben összesen egy mérkőzést elveszítő Gonzaga ellen lép pályára.

Gonzaga (Nyugat, 1.) - North Carolina (Dél, 1.)  03:20

Hagyományosan az NCAA döntő napján nem rendeznek mérkőzést az NBA-ben sem, akkora felhajtás övezi az egyetemi bajnokság fináléját - most annyival borult a program, hogy egy elhalasztott Minnesota-Portland összecsapást ma fognak pótolni, de más találkozó ezúttal sem lesz.

A Gonzaga az egész bajnokság legjobb eredményeit szállította, miután az alapszakasz utolsó mérkőzésén kapott ki egyszer (29-1-gyel zártak), majd megnyerték a WCC konferencia tornáját, ezt követően pedig természetesen a March Madnessen sem szenvedtek vereséget. A North Carolina némi meglepetésre lett első kiemelt a déli régióban, miután az alapszakaszt is "csak" 25-6-tal zárták, majd az ACC torna elődöntőjében vereséget szenvedtek a Duke-tól, a szezon során már másodjára, így még a döntőbe sem kerültek be. Ettől függetlenül igazolták a beosztást készítők elgondolásait, hiszen itt vannak a fináléban.

A fiatalok megítélésében egyelőre nagy a szórás. A DraftExpress például egyetlen Gonzaga játékost sem vár a draft két körébe, a North Carolina kiscsatárát, Justin Jacksont viszont jelenleg a lottery végébe jósolják. Jackson az NBADraft.net-en csak az első kör végében foglal helyet, de utóbbi oldalnál a Gonzaga centerét, Zach Collinst például a Top14 végébe várják - az NBADraft.net-en egyébként a Bulldogs hátvédje, Nigel Williams-Goss a második kör közepén tartózkodik, közvetlenül a Tar Heels erőcsatára, Isaiah Hicks mögött, de a North Carolinától Tony Bradley-t is beírták a második kör elejére, finoman szólva sincs tehát konszenzus a két drafttal foglalkozó oldal között.

A meccshez élő HD streamet ezen a linken, ha ez nem megy, akkor sima streamet ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus