Minden idők (egyik) legfurcsább NCAA meccse(?)

Az Alabama három emberrel fejezte be a Minnesota elleni összecsapást, de 13 pontos hátrányuk így is háromra olvadt a végjátékra.

Ma hajnalban játszották az NCAA történetének egyik legfurcsább összecsapását.

A 25. kiemelt, Avery Johnson irányította Alabama a 14. kiemelt Minnesotával játszott, a második félidő hetedik percében azonban kiállították a teljes Alabama-kispadot, miután egy balhénál mindenki a pályára vonult (ez az egyetemi ligában is tilos). Ekkor 57-50-re vezetett a Minnesota, de nem ért még véget a dolog. A Crimson Tide a maradék 5 emberéből egyet elvesztett két perccel később 61-52-nél, kipontozódott az illető, majd egy percre rá, a 30. perc közepén megsérült egy játékosuk, így összesen hárman maradtak úgy, hogy 13 pont volt a hátrányuk az utolsó bő 10 és fél perc előtt (67-54).

A hátralévő idő viszont nem a Minnesota parádéjáról szólt 5-a-3-ra, az Alabama ugyanis a minden drafttal foglalkozó oldalon Top10-be várt, összesen 40 pontig jutó Collin Sexton vezetésével nemhogy tartotta magát, de egészen három pontra megközelítette ellenfelét másfél perccel a vége előtt (83-80). A csoda végül nem sikerült, 89-84-re nyert a Minnesota, de túl sokszor hivatalos mérkőzésen sem 5-a-3-ra játékot nem látni, sem azt, hogy a kettős emberhátrányban lévő együttes még vissza is jön a nagy hátrányból, hogy megszorongassa ellenfelét.

A fontosabb történések:

És egy félórás összefoglaló a találkozóról:

És a teljes meccs:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus