Napi tananyag: A Floridáé a rangadó

A Jimmy V Classic keretében a Florida nyerte a rangadót, miközben a Pittsburgh elvesztette veretlenségét…

A nap mérkőzése

# 17 Florida (8-2) - # 16 Memphis (7-2) 77-75

A Jimmy V Classic keretében a New York-i Madison Square Garden adott otthont a Florida illetőleg a Memphis parolájának. A floridaiak kezdték jobban a mérkőzést és összességében Casey Prather (22 pont, 4 lepattanó), Dorian Finney-Smith (14 pont, 6 lepattanó) és Scottie Wilbekin (11 pont, 5 lepattanó) hármasa révén végig kézben is tartották azt. A Memphis azonban Chris Crawford (12 pont) triplái nyomán nem volt hajlandó leszakadni, ráadásul Crafword mellett Joe Jackson (17 pont, 5 gólpassz) illetőleg Geron Johnson (13 pont, 4 lepattanó, 5 gólpassz) duója is szépen muzsikált. A végjátékban Wilbekin dönthette volna el jóval könnyebben a mérkőzés végkimenetelét, ám csúnyán elrontott büntetője után Jackson lényegében egy kihagyhatatlant packázott el, így a már egyesek számára biztosnak tűnő hosszabbítás helyett a Gators hagyhatta el győztesen a parkettet.   

A nap meglepetése

Pittsburgh (10-1) – Cincinnati (8-2) 43-44

Valljuk meg őszintén nem volt az év mérkőzése a szintén a Madison Square Gardenben lejátszott Pittsburgh – Cincinnati összecsapás. A Pitt ugyan még veretlen volt, de gyengébb RPI összevetési számai következtében nem szerepelt a Top 25-ös rangsorban. Egyik gárda sem dobott igazán jól, ennek ellenére a Cincy meglepetést okozván megfosztotta veretlenségétől a Pantherst. A Bearcats oldalán Justin Jackson (12 pont, 9 lepattanó) teljesítményét illeti dicséret, míg a Pitt-nél Talib Zanna (12 pont, 4 lepattanó) dolgozott a legjobban. Egy veretlennel kevesebb.

A nap embere:

A nap játékosa címet ezúttal az Oklahoma (10-1) spílere Cameron Clark érdemelte ki, aki a Texas-Arlington (4-7) elleni 91-89 arányban megnyert mérkőzésből 31 ponttal, 6 lepattanóval és 3 szerzett labdával vette ki a részét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus