Napi tananyag: Kentucky ugyan már!?

A ranglista első Arizona rendesen megizzadt makulátlanságának megőrzése érdekében, miközben a North Carolina egy újabb gyomrost vitt be a Kentucky-nak.

A nap mérkőzése

# 1 Arizona (11-0) – Michigan (6-4) 72-70

A Michigan idei formáját elnézve sokan egy viszonylag egyoldalú mérkőzésre számítottak. Ennek ellenére a Woverines az első játékrészben nemes egyszerűséggel állva hagyta az első helyen rangsorolt ellenlábasát. Hazai oldalon ekkortájt elsősorban Glen Robinson (20 pont, 4 lepattanó) remekelt, akinek hamar a segítségére sietett a Caris LeVert (15 pont) és Nik Stauskas (14 pont, 6 lepattanó) alkotta duó is. Ennek következtében a félidőben kilenc ponttal vezetett a Michigan. A fordulást követően azonban megrázta magát az Arizona és Brandon Ashley (18 pont, 6 lepattanó), Kaleb Tarczewski (14 pont, 9 lepattanó), Nick Johnson (14 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) valamint Aaron Gordon (14 pont, 5 lepattanó) kvartettje révén megfordították az eredményt. A végjátékban még volt egy dobása a házigazdának, ám az kimaradt, így a Wildcats továbbra is őrzi veretlenségét.   

A nap meglepetése

# 18 Kentucky (8-3) – # 20 North Carolina (7-2) 77-82

Természetesen a nap legjobban várt összecsapása a Kentucky és a North Carolina parolája volt. A Kentucky nagyon úgy tűnik, hogy kissé túlértékelt csapat benyomását kelti, de szép lassan meg fogják ők találni a valódi helyük. Végig fej-fej mellett haladt a két gárda, a mérkőzést lényegében a Kentucky 17 eladott labdája illetőleg a hazaiak jobb hozzáállása döntötte el. A kulcspont Andrew Harrison (17 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz) újabb katasztrofális 11/3-as dobásmutatója illetőleg a Tar Heels hátvédjének Marcus Paige-nek (23 pont) a második félidei feltámadása jelentette. Vendégoldalon Harrison mellett kiemelendő az ikertesó Aaron Harrison (20 pont) illetőleg James Young (16 pont, 5 lepattanó) teljesítménye. A hazaiaknál ellenben végre valahára megvillant James Michael McAdoo (20 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) valamint J.P. Tokoto (15 pont) is kulcsfontosságú kosarakat szerzett. Lényegében végig vezetve győzött a UNC.       

 A nap embere:

A nap legjobb teljesítményét a South Alabama (5-5) játékosa Augustine Rubit nyújtotta, aki 35 pontot és 7 lepattanót szorgoskodott össze a # 9 Gonzaga (10-1) ellenében 68-59 arányban elvesztett összecsapáson.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus