Napi tananyag: Kukoricás saláta

Az Iowa második félidei remeklésének köszönhetően magabiztosan verte a Minnesota gárdáját, miközben az Oregon egy újabb fontos mérkőzést bukott.

A nap mérkőzése

Minnesota (14-5) – # 19 Iowa (15-3) 73-94

Nagy tervekkel utazott a Minnesota a kukorica országába, s habár az első játékrészben Andre Hollins (20 pont) illetőleg Austin Hollins (13 pont, 8 lepattanó, 5 labdaszerzés) kettőse révén szépen tartotta magát a Gophers a fordulást követően már nem lehetett beleszólásuk a mérkőzés alakulásába. A nagyszünetben nem akármilyen fejmosást kaphatott a hazai alakulat, hisz a második húsz percben Aaron White (18 pont, 4 lepattanó), Josh Oglesby (17 pont) és Roy Devyn Marble (16 pont) triója egyszerűen szétdobta az ellent, amely végül egy húszpontos győzelmet eredményezett számukra.     

A nap meglepetése

# 17 Oregon (13-4) – Oregon State (10-7) 72-80

Amennyire jól kezdte az idényt az Oregon, 2014-re fordulván épp olyan rosszul folytatja. Gyors egymásutánban immáron a negyedik vereségüket könyvelhették el, ráadásul ezúttal a legnagyobb állami rangadón maradtak alul. Az Oregon State értelemszerűen végig úgy játszott, mintha a bajnoki döntőn szerepelnének, hisz számukra ez volt az idény egyik legfontosabb mérkőzése. Roberto Nelson (22 pont, 4 lepattanó), Eric Moreland (15 pont, 13 lepattanó, 5 gólpassz) és Angus Brandt (14 pont, 5 lepattanó) 40 percen keresztül átlagon felül teljesített. Ezzel szemben a vendégek oldalán mindössze a kispad volt dicsérhető, ahonnan Jason Calliste (17 pont) és Richard Amardi (13 pont, 6 lepattanó) kettősének sikerült pozitívan beszállni. Paddal meccset nyerni viszont rettenetesen nehéz.   

A nap embere:

A nap játékosa címet ezúttal a Hawaii (12-5) spílere Christian Standhardinger érdemelte ki, aki a UC-Riverside (6-12) elleni 100-69 arányban megnyert mérkőzésből 27 ponttal és 11 lepattanóval vette ki a részét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus