Napi tananyag: Magabiztos Cuse siker

A Syracuse megerőltetés nélkül folytatja menetelését, de szétnéztünk a legendás mester Larry Brown csapata háza táján is.

A nap mérkőzése

High Point (3-7) - # 3 Syracuse (11-0) 77-75

Egyértelműen a Syracuse számított a mérkőzés favoritjának, ennek ellenére a High Point az első félidőben viszonylag szépen tartotta magát. A vendégcsapatból elsősorban Anthony Lindauer (9 pont) teljesítménye volt dicsérhető, hiszen lényegében Ő volt az egyetlen, aki nem dobott el mindent, ami a keze ügyébe került. A fordulást követően azonban hamar pontot tett a meccs végére a Syracuse. A kegyelemdöfést a 30. perc tájékán C.J. Fair (15 pont, 5 lepattanó) hatalmas poszter zsákolása adta meg. Persze az NCAA egyik legalulértékeltebb játékosán kívül Trevor Cooney (17 pont) és Tyler Ennis (10 pont, 4 lepattanó, 9 gólpassz, 5 labdaszerzés) kettőse is szépen muzsikált. Magabiztos hazai siker.    

A nap meglepetése

SMU (10-2) – Wyoming (7-4) 62-54

Ha nem is meglepetés, de a játéknap egyik legérdekesebb mérkőzésének tekinthető a legendás Larry Brown által fémjelzett Southern Methodist illetőleg a sokak számára csalódást keltő Wyoming parolája. Az első húsz percben fej-fej mellett haladtak a csapatok a házigazda Wyoming, Markus Kennedy (15 pont, 7 lepattanó) és Nic Moore (10 pont) kettőse révén igyekezett. A fordulás után azonban Larry Nance (16 pont, 13 lepattanó) vezérletével ellépett az SMU, ráadásul Nance mellett Jerron Granberry (12 pont, 4 gólpassz) és Josh Adams (10 pont) is összeszedte magát.  

A nap embere:

A nap játékosa címet ezúttal a Furman (5-6) spílere Stephen Croone érdemelte ki, aki a Liberty (5-7) elleni 86-83 arányban megnyert mérkőzésből 40 ponttal illetőleg 11 lepattanóval vette ki a részét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus