Napi tananyag: Meglepetések napja

A North Carolina a Texas, míg a Uconn a Stanford ellenében botlott.

A nap mérkőzése

Texas (10-1) - # 18 North Carolina (7-3) 77-75

Mennyien, de mennyien leírtuk az idei texasi csapatot, ennek ellenére a Longhorns mindössze egyetlenegy vereséggel várta a North Carolina elleni rangadót. Nagy meglepetésre sokkal jobban kezdték a mérkőzést, mint vendéglátóik. Isaiah Taylor (16 pont, 4 lepattanó), Jonathan Holmes (15 pont, 10 lepattanó) és Demarcus Holland (15 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz) vezérlete révén a nagyszünetre már több mint tíz pontra rúgott a vendégek előnye. A fordulást követően Marcus Paige (23 pont, 7 lepattanó) próbálta kozmetikázni az eredményt, amelyben a visszatérő Leslie McDonald (15 pont, 4 lepattanó) volt a legfőbb segítője. A végjátékban Paigenek még volt egy dobása az esetleges győzelem reményében, ám ezúttal a hazai gyűrű kilökte a labdáját, így meglepetésre a Texas győzedelmeskedett. 

A nap meglepetése

Stanford (8-2) – # 5 Connecticut (9-1) 53-51

Fogynak a veretlenek, habár a Stanford még mindig nélkülözni kényszerül honfitársunk Rosco Allen játékát remek 2-3-as zónavédekezésük ezúttal a Connectiuct csapatát is az őrületbe kergette. Az első félidőben az történt a pályán, amit a házigazda akart DeAndre Daniels (15 pont, 5 lepattanó, 4 blokk) és Shabazz Napier (12 pont, 5 lepattanó, 8 gólpassz) duója révén. A fordulást követően azonban összehúzta védekezését a Cardinals, amelynek kapcsán Napier dobásai már nem igazán ültek. Ellenben Chasson Randle (22 pont, 5 lepattanó), Josh Huestis (13 pont, 10 lepattanó) illetőleg Dwight Powell (10 pont, 15 lepattanó, 5 gólpassz) triója sziporkázott, amelynek kapcsán a Connecticut veretlensége is a múlt homályába süllyedt.  

A nap embere:

A nap játékosa címet ezúttal a Texas Southern (4-7) spílere Aaric Murray érdemelte ki, aki a Temple (4-5) elleni 90-89 arányban megnyert mérkőzésből 48 ponttal illetőleg 8 lepattanóval vette ki a részét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus