Napi tananyag: Nagy csapatok a földön

A Georgia igencsak meglepte a Missouri csapatát, miközben a North Carolina tovább süllyed…

A nap mérkőzése

Georgia (7-6) - # 21 Missouri (12-2) 70-64 h.u.

A tegnapi játéknap egyik legérdekesebb mérkőzése egyben a nap legjobb meccsét is hozta. Az első percekben a sokak által lesajnált Georgia rendesen meglepte ellenfelét és legfőképp Charles Mann (18 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz), Nemanja Djurisic (16 pont, 5 lepattanó) valamint Brandon Morris (10 pont, 7 lepattanó) triója révén a nagyszünetben már öt ponttal vezettek is. A fordulást követően azonban rangsorolt csapathoz illően megrázta magát a Missouri; Jabari Brown (19 pont) illetve Earnest Ross (15 pont, 4 lepattanó) és Jordan Clarkson (12 pont, 6 lepattanó) duója révén egalizáltak. Jöhetett a ráadás. A hosszabbításban Djurisic triplája illetőleg Mann nem mindennapi betörése eldöntötte a mérkőzést, amelyen óriási meglepetésre a vendégek győztek.  

A nap meglepetése

Miami (9-6) – North Carolina (10-5) 63-57

Tovább folytatja mélyrepülését a North Carolina, amely a második konferencián belüli mérkőzését is elveszítette, ráadásul ezúttal hazai parketten maradtak alul. A vendég Miami semmit sem bízott a véletlenre, így lényegében a feldobás pillanatától uralták a játékot. Rion Brown (19 pont, 10 lepattanó), Erik Swoope (14 pont, 4 lepattanó) és Manu Lecomte (11 pont, 7 gólpassz) triójára nem volt érdemi válasza a házigazdának, pláne úgy, hogy elsősorban a kispadok játéka között volt érdemi különbség. Hazai oldalon mindössze James Michael McAdoo (12 pont, 12 lepattanó) illetve Marcus Paige (8 pont, 8 gólpassz) kettőse érdemel dicséretet.   

A nap embere:

A nap játékosa címet ezúttal az # 13 Oklahoma State (13-2) spílere Marcus Smart érdemelte ki, aki a Texas (11-4) elleni 87-74 arányban megnyert mérkőzésből 24 ponttal, 11 lepattanóval, 5 gólpasszal és 6 labdaszerzéssel vette ki a részét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus