Napi tananyag: Oda a veretlenség

Az Oklahoma State nyerte a nap rangadóját, mialatt a Umass egy rossz bírói döntés következtében vesztette el veretlenségét…

A nap mérkőzése

# 8 Oklahoma State (11-1) – Colorado (10-2) 78-73

Az MGM Grand Showcase torna keretében Las Vegasban futott össze a két gárda. A Cowboys pozíciója megtartása, míg a Colorado a stabil Top 25-ös hely érdekében próbált győzni. Jobban kezdett az OSU, Markel Brown (23 pont, 11 lepattanó), Marcus Smart (18 pont) és a padról érkező Phil Forte (16 pont) hármasa révén. A nagyszünetet követően próbált kapaszkodni a Colorado, amelyből elsődlegesen Josh Scott (20 pont, 12 lepattanó), Askia Booker (19 pont) és Spencer Dinwiddie (18 pont) triója vette ki a részét. Smarték azonban gyorsítottak a tempón, így végül nem forgott veszélyben a győzelmük. 

A nap meglepetése

# 15 Massachusetts (10-1) – Florida State (8-3) 55-60

A bírók lassan megérdemelnének egy különálló cikket, hisz idei ténykedésük egyszerűen méltatlan a bajnokság színvonalához. A mérkőzés végig fej-fej mellett haladt. A floridaiak oldalán Aaron Thomas (18 pont, 4 lepattanó) és Okaro White (10 pont, 5 lepattanó), míg a Umassnél, Derrick Gordon (12 pont) illetve Cady Lalanne (10 pont, 15 lepattanó, 4 blokk) vitte a prímet. A semlegesen helyszínen zajló összecsapás palánkjai kritikán aluliak voltak, ráadásul az utolsó másodpercekben, három pontos FSU vezetésnél Lalanne faultos zsákolása után, nem, hogy bűntető nem jött, de még a kosarat is elvették a gyűrűn való túl sokáig való lógás címén. Aki látta a meccset az megdöbbenve állt az ítélet előtt. Gratulálunk. Ezzel a UMass elveszítette veretlenségét.   

 A nap embere:

A nap legjobb teljesítményét a Green Bay (8-3) játékosa Alec Brown nyújtotta, aki 40 pontot és 8 lepattanót szorgoskodott össze a Fairfield (2-9) ellenében 74-58 arányban megnyert összecsapáson.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus